Digitoday

Peliarvio: Halo 4 - kaivattu pelisankari kohtaa muinaisen pahuuden

Julkaistu:

VIDEO
Halo-pelisarja on yksi maailman suosituimmista viihdejulkaisuista. Jopa niinkin suosittu, että elokuva-alallakin osataan jo välttää hittielokuvien ensi-iltojen laittamista Halo-pelien julkaisuviikolle. Sarjan uusin peli, Halo 4, jatkaa edeltäjiensä hittilinjalla.

Halo-sarja nosti aikoinaan makuuhuonefirmana aloittaneen Bungie-pelitalon maailman huipulle. Jo ensimmäinen Halo myi yli 6,5 miljoonaa kappaletta, kun taas kolmas jätti jälkeensä niin Spider Manin kuin Harry Potter -elokuvatkin - ja pilasi monen elokuvan ensi-illat.

Halot ovat kuitenkin olleet viime vuodet vähän hakoteillä. Alkuperäinen kehittäjä Bungie siirtyi takaisin itsenäiseksi yritykseksi, ja pelisarja siirtyi varta vasten Haloja varten perustetun 343 Industriesin vastuulle. Sarjan viimeisimmät teokset, Halo Reach ja Halo 3: ODST, jäivät vähän persoonattomiksi, vaikka ne menestyivätkin kauppojen kassoilla. Halo 4 onkin tässä suhteessa iso ja tervetullut askel vanhaan, sillä Master Chief on taas talossa!

Halo 4 tarjoilee totutusti sujuvan konsoliräiskintäelämyksen mutta mitä muuta pelillä on takataskussaan? Ovatko covenantit yhä ihmiskunnan suurin vihollinen, vai onko uutuuspelillä tarjota jotain vielä vaarallisempaa? Se selviää IS TV:n peliarvostelusta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt