Blogipalvelun valokuvat hävisivät bittitaivaan tuuliin - käyttäjät katkerina

Julkaistu:

Blogipalvelu Vuodatus.net joutui vaikeuksiin, kun sähkökatkossa menetettiin käyttäjien valokuvat.
Suomalaisen maksuttoman bloginpitopalvelu Vuodatuksen serveritiloissa sattui kesäkuun lopussa sähkökatko, joka johti vaurioihin laitteissa ja palvelun väliaikaiseen alasajoon.

Käyttäjien kirjoitukset ovat yhä tallessa, mutta palvelun pitäjät ovat nyt paljastaneet Facebook-sivuillaan, että käyttäjien valokuvat on pysyvästi menetetty. Valokuvien varmuuskopioita ei oltu pidetty ajan tasalla.

- Huonot uutiset ovatkin sitten huonoja. Datanpalautusfirmalta tuli tieto, että kuvapalvelimen kovalevy on täysin menetetty. Saatavilla on vain epäsynkassa olleen kakkoskovalevyn kuvat sekä kaapista löytyneen vanhan backup-kovalevyn kuvat. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuvat elokuusta 2009 eteenpäin ovat hävinneet, kerrottiin käyttäjille Facebookissa.

Pitkään palvelun palautumista odottaneille käyttäjille uutinen tuli katkerana kalkkina.

"
Mahtavaa, viiden vuoden työ hukassa. 7 000 kuvaa, kyllä ovat itsellä tallessa, mutta kukapa niitä uusiksi tänne laittaa", kommentoi eräs kirjoittaja.

"
Ei voi kun kummastella myös sitä, että missäs ihmeessä oli vuodatuksen omat varmuuskopiot?! Ne joista vielä aiemmin puhuttiin että älkää huoliko varmuuskopiot on", moittii eräs nainen.

"
Kyllä nyt saa vuodatus.net katsoa peiliin ja PITKÄÄN", sanoo kolmas käyttäjä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt