Digitoday

Nokian Lumiat eivät auttaneet: Windows Phonen osuus laski

Julkaistu:

Windows Phone -käyttöjärjestelmän markkinaosuus on laskenut Microsoftin ja Nokian Lumia -panostuksesta huolimatta. Windows Phone -puhelimien myynti kasvaa, mutta paljon kilpailijoita hitaammin, kertoo tutkimusyhtiö Gartnerin tutkimus.
Maailmassa myytiin tammi-maaliskuussa 2,7 miljoonaa Windows Phone -käyttöjärjestelmää käyttävää älypuhelinta.

Windows-puhelimien osuus maailman älypuhelinmarkkinoista laski 1,9 prosenttiin, kun se viime vuoden tammi-maaliskuussa oli 2,6 prosenttia, kertoo tutkimusyhtiö Gartnerin tuore tilasto.

Laskua tuli siitä huolimatta, että tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana myytiin yli 200 000 Windows-puhelinta enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Gartnerin mittaus osoittaa, että Microsoft ja Nokia eivät ole pysyneet älypuhelimien myynnissä kilpailijoiden ja kasvavan kysynnän tahdissa. Nokian lisäksi Microsoftin vuonna 2010 esittelemää Windows Phone -käyttöjärjestelmää ovat puhelimissaan käyttäneet myös Samsung, LG ja HTC.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Älypuhelimien myynti kasvoi viime vuoden tammi-maaliskuun 99,8 miljoonasta kappaleesta tämän vuoden tammi-maaliskuun 144,4 miljoonaan laitteeseen.

Suurimman osan kasvusta vei Android, jonka markkinaosuus kasvoi samaan aikaan 36,4 prosentista 56,1 prosenttiin. Applen markkinaosuus taas kasvoi 16,9 prosentista 22,9 prosenttiin.

Nokian ja Microsoftin aseman heikkoutta kuvaa sekin, että Windows-puhelimia suositumpia olivat myös Symbian-puhelimet, RIMin Blackberryt ja jopa Samsungin omaan Bada-käyttöjärjestelmään perustuvat puhelimet.

Symbian-puhelimien markkinaosuus tosin romahti viime vuoden tammi-maaliskuun 27,7 prosentista 8,6 prosenttiin. Kova lasku johtuu ainakin osittain siitä, että Nokia ilmoitti viime vuoden helmikuun lopulla luopuvansa Symbian-käyttöjärjestelmästä vuoteen 2016 mennessä.

Myös RIMin osuus älypuhelinmyynnistä on laskenut 13 prosentista 6,9 prosenttiin.

Samsungin Bada-puhelimien osuus sen sijaan nousi 1,9 prosentista 2,7 prosenttiin. Samsung myi Bada-puhelimiaan myytiin tammi-maaliskuussa 3,8 miljoonaa, eli noin 1,9 miljoonaa kappaletta enemmän kuin eri valmistajat myivät Windows Phone -puhelimia yhteensä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt