Facebook katkoo ystävyyssuhteita

Julkaistu:

Yhteisöpalvelut kuten Facebook ovat aiheuttaneet pysyviä välirikkoja jopa viidesosalle nuorista ja 15 prosentille aikuista paljastaa tuore tutkimus.
"Facebookin avulla pidät yhteyttä elämäsi ihmisiin" lukee palvelun etusivulla. Todellisuudessa yhteisöpalvelut ovat aiheuttaneet myös välirikkoja ja tappeluita, todetaan tuoreessa Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa.

Facebook-kommenttien aiheuttamista tappeluista, perheongelmista ja jopa tapoista on viime aikoina ollut useita yksittäisiä uutisia, mutta RiippumattomanPew-tutkimuskeskuksen selvitys osoittaa, että yhteisöpalveluissa esitetyt kommentit voivat yleisemminkin aiheuttaa ikäviä seurauksia.

Varsinkin nuorilla käyttäjillä on yhteisöpalveluissa ikävämpiä kokemuksia kuin aikuisilla.

Tutkimuksen mukaan 22 prosenttia nuorista ja 15 prosenttia aikuisista yhteisösivustojen käyttäjistä kertoi, että he olivat katkaisseet välinsä johonkin ystäväänsä jonkin yhteisösivustoilla ilmenneen tapahtuman vuoksi

Aikuisista 12 prosenttia ja 25 prosenttia teini-ikäisistä nuorista totesi, että  yhteisösivustoilla alkaneet erimielisyydet olivat aiheuttaneet riitaa myös kasvokkain tavatessa.

Kolme prosenttia aikuisista ja kahdeksan prosenttia nuorista sanoi joutuneensa tappeluun jonkin verkkoyhteisössä syttyneen riidan takia.

Aikuisista 11 prosenttia sanoi yhteisösivustojen aiheuttaneen ongelmia heidän perheelleen. Nuorista 13 prosenttia kertoi yhteisösivustojen aiheuttaneen ongelmia vanhempiensa kanssa.

Kolme prosenttia aikuisista kertoi yhteisösivustojen aiheuttaneen heille ongelmia töissä.

Facebook- ja muut yhteisöpalvelut koetaan kuitenkin useimmin myönteisinä asioina. Aikuisista 68 sanoi kokeneensa yhteisösivuistoilla jotain sellaista, joka sai heidät tyytyväisemmiksi itseensä. Nuorista tätä mieltä oli 65 prosenttia.

Aikuisista 85 prosenttia arvioi, että ihmiset ovat yhteisöpalveluissa enimmäkseen kilttejä. Nuorista 69 prosenttia oli samaa mieltä, sen sijaan 20 prosentin mielestä ihmiset ovat yhteisöpalveluissa enimmäkseen epäystävällisiä.

Pew-tutkimuslaitoksen mukaan aikuiset saattavat havaita epäystävällistä käytöstä, mutta nuoria todennäköisemmin he eivät ota siihen kantaa tai jättävät sen huomiotta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt