Applen päivitys tuhosi iPhone-puhelimia

Julkaistu:

Applen uusimmassa päivityksessä iPhone- ja iPad-laitteille on ollut suuria ongelmia. Useat laitteiden käyttäjät valittavat virheilmoituksista ja hitaasta latauksesta. Päivitys on myös tehnyt iPhone-puhelimia käyttökelvottomiksi.
Apple on tänään alkanut jakaa iPhone-, iPad- ja iPod touch -laitteisiin käyttöjärjestelmän uusinta iOS5-versiota.

Suurimmalla osalla Applen mobiililaitteiden käyttäjistä on ollut ongelmia päivityksen asentamisessa. Pahimillaan päivitys on tehnyt iPhone-puhelimista käyttökelvottomia, kertoo InformationWeek -verkkolehti.

Applen tukipalstalle ja Twitterissä käyttäjät valittavat lisäksi virheilmoituksista ja laitteista kadonneista sovelluksista ja tiedostoista.

Esimerkiksi Gizmodo-verkkolehden kyselyssä alle 30 prosenttia vastaajista kertoo päivityksen sujuneen hyvin, kun lähes 40 prosenttia valittaa sen kauheudesta. Vastaajista 35 prosenttia on valinnut kolmannen vaihtoehdon "Kerron 800 tunnin päästä, kun päivitys on latautunut."

Applen palvelimet eivät ilmeisesti ole kestäneet latausten määrää, ja 800 megatavun kokoisen tiedoston lataaminen iTunes-palvelun kautta on kestänyt useilla käyttäjillä hyvin pitkään. Monet ovat saaneet iTunesista mystisen "3200"-virheilmoituksen, todennäköisesti hidastuneiden palvelimien takia.

Applella oli samanlaisia ongelmia myös vuonna 2008, kun yhtiö päivitti puhelimiinsa iOS 2.0 -käyttöjärjestelmää. Myös tuolloin useat iPhone-puhelimen omistajat valittivat puhelimiensa sammuneen pysyvästi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt