Dance-ohjelmassa tanssitaan kyyneleet silmiin

Julkaistu:

Ensi sunnuntaina Nelosella käynnistyvä Dance on suomalainen versio amerikkalaisesta tanssikilpailusta So You Think You Can Dance. Sen päätuomarina nähdään tanssitaituri Marco Bjurström ja juontajana musiikkikanava MTV:ltä tuttu Axl Smith. Ohjelman karsinatajaksot on jo kuvattu, ja Marco antaa suurta arvoa työtoverinsa uurastukselle.

- Axl on kapteeni, joka katsoo, että kokonaisuus pysyy kasassa. Hänellä on epäsuomalainen tapa olla lähellä ihmisiä. Sellainen lämpö ei ole teeskenneltyä. Jos kilpailijoita rupeaa pyörryttämään, Axl ottaa kiinni, Marco kehaisee.

- Saan tehdä hommasta itseni näköisen, joten voi vähän leikkiä, suomalais-iranilainen Axl virnuilee.

Marcolla on tuomarointikokemusta jo yli 20 vuoden ajalta, joten tanssijoiden asettaminen paremmuusjärjestykseen ei ole hänelle vaikeaa.

- Mielipide muotoutuu nopeasti. Se ei ole ihmisten järjestämistä, vaan sen hetkisen suorituksen, hän sanoo.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta Danceen loikannut Marco kokee uuden roolinsa ihanana ja jännittävänä, mutta myös haasteellisempana kuin aikaisemman juontohommansa.

Tanssijoiden kotiin lähettäminen on aina tylsää, mutta se kuuluu pelin henkeen. Liikutus näkyy helposti silmien kostumisena, mutta itku ei johdu Marcon mukaan pettymyksestä tai rankkuudesta.

- Huikean mahtavan upeat temput eivät vielä liikuta. Se liikuttaa, kun näkee miten ihmisen sielu on ihan auki ja paljaana meidän edessämme. Kun arvioimme tanssia, arvioimme koko ihmisen elämää ja tulevaisuutta. Silloin rupeaa itkettämään, koska se on niin hurjaa, hän huokaa.

Lue lisää keskiviikkona ilmestyvästä Tv-lehdestä! Se sisältää kaikki viikon elokuvat, kiinnostavimmat ohjelmauutuudet ja parhaat uusinnat!

Flash toistinta ei löytynyt.