Ukrainalle jättilahjoitus: Belgian asevoimien 400 Volvosta yli puolet lähtee nyt suoraan rintamalle

Lahjoitettava kalusto koostuu pääosin 6x6-tyyppisistä maastokuorma-autoista varusteineen.

Ukrainassa on nyt suurta tarvetta maastokelpoiselle kuljetuskalustolle. Kuvan tyyppiset rahtiautot kelpaavat käytännössä vain tien päälle, eivät niiden ulkopuolelle. Kuvituskuva.

17.3. 12:36

Belgian armeijan yhteensä neljästäsadasta Volvo-maastokuorma-autosta 240 kappaletta lahjoitetaan Ukrainaan, kertoo muun muassa sanomalehti De Standaard.

Autojen joukossa on rahtiversioita sekä nostureilla että ilman ynnä niin sanottuja työpaja-autoja. Mukaan lähtee myös koko Belgian armeijan Volvo-varaosavarasto, runsaasti perävaunuja sekä kaikkiaan sata belgialaista kouluttajaa.

Lue lisää: Ukraina on kansallistanut kuorma-autovalmistaja KrAZ:in

Ukrainaan pikavauhtia lähetettävät Volvot ovat De Standaardin mukaan yhä hyvässä kunnossa ja täysin huollettuja, vaikkakin iäkkäitä.

Volvojen suuri etu Ukrainassa on, että niiden mekaniikka on suhteellisen yksinkertaista ja kenttäoloihin sopivaa.

Belgialaislähteiden mukaan Volvo-toimitus on suoranainen win-win -tilanne, sillä 1990-luvun alussa hankitut autot oli joka tapauksessa tarkoitus poistaa pian käytöstä muun muassa päästövähennys- ja standardointisyistä, osana Belgian armeijan logistiikkauudistusta.

Lue lisää: Miksi ukrainalaiset ovat tuoneet sotaa käyvään maahansa jo tuhansittain sähköautoja?

Ukrainaan lahjoitettavat Volvo-merkkiset maastokuorma-autot hankittiin Belgian armeijalle 1990-luvun alussa.

Belgialaislähteiden mukaan on mahdollista, että loputkin maan armeijan nokkamallisista 6x6-Volvoista toimitetaan Ukrainaan – kunhan vain niiden korvaajat saadaan vielä hankintaputkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?