Uudet venäläisomistajat muuttivat tutun suomalaisbrändin nimen – ”Kirjaimet ovat vaihtaneet järjestystä”

Nokian Renkaiden entinen rengasketju Venäjällä on saanut uudet omistajat ja uuden nimen.

Suomalainen Vianor-ketju on toiminut myös Venäjällä ja toimii edelleen muun muassa Ukrainassa. Venäjällä ketjun nimi on muuttunut nyt Ivanoriksi, eli muutos on hoitunut kahden logokirjaimen keskinäisellä vaihtamisella.

17.3. 10:23

Venäjän suurin rengasketju Vianor on muuttanut uusien venäläisomistajien alaisuudessa nimekseen Ivanor, kertoo Venäjän suurin autolehti Za Ruljom.

Vianor on suomalaiseen Nokian Renkaat -konserniin kuuluva autohuolto- ja rengaspalveluja toteuttava ketju, joka kertoo toimivansa 26 maassa yhteensä 1 500 toimipisteen verkostolla.

Lue lisää: Venäläisten urakoitsijoiden ja kuljetusyrittäjien huoli kasvaa – pakko-otot rintamalle uhkaavat

Nokian Renkaiden Venäjältä vetäytymisen myötä myös Vianorin Venäjän toiminnot on myyty hiljattain pois.

Käytännössä Venäjän entisten Vianoreiden logossa on siis vaihdettu vain kahden kirjaimen paikkaa. Ratkaisu on uudelle omistajalle edullinen, sillä esimerkiksi Ivanorin uudet valo- ja muut mainokset voidaan nyt kierrättää vanhoista, niin sanotulla leikkaa-liimaa -menetelmällä.

Lue lisää: Venäläislehti löysi uutta Moskvitshia koskevista dokumenteista todella oudon tiedon

”Uudessa logossa on pyritty säilyttämään ketjun tunnistettavuus. Monet eivät ehkä edes huomaa, että kirjaimet ovat vaihtaneet järjestystä”, Za Ruljom kirjoittaa.

Ivanorin Venäjällä juuri julkistaman kuluttajatutkimuksen mukaan suurin osa kertoo pitävänsä nimestä Ivanor, ja jopa yli 80 % venäläisvastaajista sanoo sen olevan helppo muistaa.

Lue lisää: Venäjä aikoo kansallistaa Pietarin valtavan autotehtaan

Nokian Renkaat päätti vetäytyä Venäjältä maan aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa. Vianor-ketjun ohella yhtiöllä oli hallussaan myös iso rengastehdas lähellä Pietaria.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?