Tässä on Kian uusi sähköautojätti – ympäri kääntyvät penkit ja reilusti tilaa

Kia EV9:n maailman ensi-ilta on luvassa maaliskuun lopulla. Nyt julki ovat ensimmäiset kuvat.

EV9:n etuosaa hallitsevat yksinkertaiset selkeät linjat. Pystysuuntaiset valot reunustavat ja korostavat EV9:n uutta maskia jossa luvataan olevan myös digitaalisuutta.

16.3. 16:38

Kia on julkaissut ensimmmäiset ulko- ja sisäkuvat merkin uudesta sähköisestä lippulaivamalli EV9:stä. Uutuus on merkin ensimmäinen kolme istuinriviä tarjoava täysin sähköinen SUV.

Kolmion muotoja sisältävät lokasuojat ja geometriset pyöränkaaret yhdistyvät auton sivussa. Takavalot ovat ohuet, ja myötäilevät kokonaisuuden kylkiä.

Kian sähköautoja varten kehitetylle E-GMP-alustalle (Electric Global Modular Platform) rakennetun tila-auton pitkä akseliväli, matala vyötärölinja ja tasaiseen lattiaan pohjaava tila-arkkitehtuuri tarjoavat mahdollisuuden lounge-tyyliselle mukavuudelle kaikille kolmelle istuinriville.

Tarjolle auto tulee tiettävästi sekä kuusi- että seitsemänpaikkaisena versiona.

Panoraamakojelauta ulottuu ohjauspyörän takaa ohjaamon keskelle. Yhtenäisen pinnan taakse integroidut kaksi 12,3-tuumaista sekä yksi viisituumainen näyttö parantavat digitaalista käyttökokemusta.

Ensimmäisellä ja toisella rivillä istuvat matkustajat voivat kallistaa istuimensa samanaikaisesti esimerkiksi levätäkseen EV9:n latautuessa. Toisen rivin istuimia voi myös kääntää 180 astetta, jotta matkustajat voivat keskustella kolmannelle rivillä istuvien kanssa. Kolmannen rivin istuimet tarjoavat mukitelineet ja latauspistokkeet mobiililaitteille.

Lue lisää: Jättimäinen kiinalaisauto keväällä Suomeen – näyttääkö oudolta?

Kojelautanäytön alapuolelta löytyy rivi pintaan integroituja kosketuspainikkeita, ja tämän alapuolelta ilmastointiin liittyvät fyysiset käyttökytkimet.

Tuotantoon EV9 on menossa näillä näkymin vuoden 2024 alussa. Akkukokoja ei ole kerrottu, mutta todennäköistä on ainakin noin 250 kilowattiin yltävä pikalatausteho.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?