Miesten ja naisten lasivauriotilastoissa on merkittävä ero – miksi?

Vain joka neljäs autoilija on täysin välttynyt tuulilasin tai muun auton ikkunalasin vaurioilta, selviää LähiTapiolan kyselystä.

Harva autoilija välttynyt lasivahingoilta.

16.3. 11:57

Lähes aina lasivaurion aiheuttaa kivi, nasta tai jokin muu pieni lasiin lentänyt esine.

– Karkeasti sanoen lasivahingot ja autopalvelu- eli hinausvahingot muodostavat kappalemääräisesti noin puolet kaskosta korvatuista vahingoista. Ne ovat siis hyvin yleisiä ajoneuvovahinkoja, kertoo LähiTapiolan liikenneturvallisuudesta ja autopalveluista vastaava johtaja Tapani Alaviiri.

Lue lisää: Tuulilaseja koskevia katsastusmääräyksiä on tarkennettu – tämä kaikki johtaa nyt korjauskehotukseen

Yhtiön tuoreen kyselytulosten mukaan useampi mies- (35 %) kuin naisautoilija (23 %) kertoo autonsa tuulilasin haljenneen tai muuten laajemmin vaurioituneen.

Pienemmissä särökokemuksissa ei sen sijaan juuri näy eroa sukupuolten välillä.

– Voisiko olla niin, että naiset herkemmin korjauttavat pienet lasivauriot, jolloin ne eivät pääse leviämään halkeamaksi. Tai sitten miehet ajavat enemmän ja siten joutuvat liikenteessä useammin tilanteisiin, joissa auto altistuu kiveniskemille. Tämä on tosin vain arvailua, eivätkä kyselytulokset anna siihen vastausta, Alaviiri pohtii.

Lue lisää: Lista useimmin vaurioituvista auton osista julki – oikea puoli vasenta vahinkoalttiimpi

LähiTapiolan kaskovakuutuksesta korvataan vuosittain noin 50 000 autojen lasivahinkoa. Muita sukupuolia yhtiön lasivauriotilastoista ei löydy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?