Vaihtoautokauppias paljastaa autot, joiden ostaminen on nyt kiinnostavaa bisnestä

Vaihtoautojen kysyntä ja kiinnostavuus vaihtelevat kauden mittaan. Juuri nyt nähtävillä on esimerkiksi selkeä hintatrendi, kertoo iso kauppaliikeketju.

Autoliikkeet ostavat autoja sisään jatkuvasti. Tällä hetkellä tilanne on se, että kysytyimmistä automalleista asiakas saattaa saada autoliikkeeltä jopa yksityistä ostajaa korkeamman hinnan.

15.3. 11:33

Vuosittain lähes 10 000 erilaista käytettyä ajoneuvoa ostava autoliikeketju J. Rinta-Jouppi Oy kertoo, että kysytyimmistä vaihtoautomalleista saattaa tälläkin hetkellä saada autoliikkeeltä jopa yksityistä ostajaa korkeamman hinnan.

Yhtälön toteutuminen on erityisen lähellä silloin, jos kyseistä automallia on markkinoilla saatavilla rajatusti.

Lue lisää: Käytettyjen autojen uunituoreesta kauppatilastosta löytyi kokeneen kauppiaan yllättänyt yksityiskohta

J.Rinta-Joupin näkökulmasta kiinnostavimmat henkilöautot juuri nyt ovat Volkswagen Golf ja Passat, Toyota Corolla ja Yaris, Ford Focus, Mercedes-Benz C -sarja, Škoda Octavia ja Nissan Qashqai. Kiinnostavimmat pakettiautot ovat Volkswagen Transporter, Ford Transit ja Mercedes-Benz Vito.

Autoliikkeen näkökulmasta pelkkä malli ei kuitenkaan riitä kriteeriksi. Esimerkiksi J. Rinta-Joupin ostotoiminta keskittyy nyt pääosin vuoden 2010 jälkeen ensirekisteröityihin ajoneuvoihin, mutta myös jonkin verran iäkkäämpiin, jotka ovat ikäänsä nähden normaalia vähemmän ajettuja.

Lue lisää: Dieselien suosio laskee yhä, mutta valtion kassaan ne tuovat eniten rahaa – selitys yksinkertainen

Sisään ostettavien autojen hintahaitari vaihtelee muutamasta tuhannesta eurosta yli sataantuhanteen euroon. Useimmiten autojen sisäänostohinta sijoittuu kuitenkin 10 000–30 000 euron välille.

– Autoliikkeissä tarve autoille vaihtelee sitä mukaan, mitä niitä myydään ja kysytään. Isona ketjuna näemme, mitkä ajoneuvot ovat haluttuja ja miten eri automallien kysyntä vaihtelee pitkin kautta, myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni kertoo.

Lue lisää: Ministeriö: Dieselin hinta on nousemassa tammikuussa 2024 arviolta 24 senttiä/litra

Tällä hetkellä kysyntä kohdistuu Ala-Hakunin mukaan vahvasti edullisemman hintaluokan autoihin.

J. Rinta-Jouppi Oy on yksi Suomen suurimmista autoliikeketjuista.

Lue lisää: Autolehden jättiselvitys – tässä ovat luotettavimmat sähköautot

Lue lisää: Kannattiko ostaa 9 000 euron täyssähköauto vai 2 100 euroa maksanut bensapeli? Moottori-lehti ajoi yli 10 000 km ja laski

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?