Yksi automalli läpäisi katsastuksen puhtaasti – tässä ovat 50 vähiten hylkäyksiä saaneet

Vuonna 2017 käyttöön otetut Suzuki Swift -henkilöautot menivät puhtaasti läpi vuoden 2022 määräaikaiskatsastuksissa. Automallin hylkäysprosentti oli puhdas nolla.

Suzuki Swift sai puhtaan nollan hylkäystilastossa.

13.3. 14:07

Muut loistavasti pärjänneet automallit olivat muun muassa Toyota Corolla, Hyundai Kona, Mitsubishi Eclipse, Volvo S60, Mazda 2, Seat Leon ja Mitsubishi ASX.

Lue lisää: Suzuki pudotti päästöt alle haamurajan – koeajossa tuskin havaitsi ohjastavansa hybridiä

Toyota Corolla osoitti, että se on sekä myynti- että katsastustilaston kärjessä.

Automallit, joiden hylkäysprosentti oli 0-2, ovat olleet liikennekäytössä pääosin 4-5 vuotta ja niillä on ajettu 50 000-100 000 kilometriä.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom julkisti maanantaina vuoden 2022 määräaikaiskatsastusten vuositilaston. Ilta-Sanomat julkaisi tuoreeltaan heikoimmin menestyneet automallit.

Lue lisää: Katsastustilasto julki: 50 eniten hylättyä henkilöautoa

Tässä ovat puhtaimmin paperein selvinneet automallit:

Lue lisää: Näin pelätty katsastus­muutos on vaikuttanut sähköautojen hylkäys­määriin

Katsastuksen vikatilastot malleittain ja käyttöönottovuosittain löytyvät Traficomin tilastotietokannasta, jos mallia on katsastettu tilastovuonna sata kertaa tai enemmän.

Lue lisää: Arvovaltainen kuluttaja­tutkimus pani järjestykseen luotettavimmat automerkit – Mercedes-Benzin sijoitus voi olla yllätys monille

Hylättyä ajoneuvoa ei saa käyttää liikenteessä lainkaan, ennen kuin se on korjattu ja läpäissyt hyväksytysti uuden katsastuksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?