Renkaiden hinnat Venäjällä nousevat nyt rajusti – raaka-aineet loppuneet

Rengasvalmistus Venäjällä on sakannut pahasti, sillä varsinkin laadukkaampien renkaiden valmistuksessa tarvittavat materiaalit ovat monin paikoin jo kokonaan lopussa.

Varsinkin laaturenkaat ovat muuttuneet Venäjällä todella kalliiksi, sillä maassa ei pystytä raaka-ainepulan vuoksi valmistamaan enää kuin kaikkein heikkolaatuisimpia renkaita. Kesärengaskaudesta ennakoidaan sitä myöten kallista.

10.3. 12:00

Kesärenkaat ovat Venäjällä jo ennätyskalliita ja hinnat vain nousevat, kertoo Venäjän kansallinen autoliitto.

Käytännössä renkaista joutuu maksamaan Venäjällä nyt jo jopa puolet viime vuotta enemmän. Erityisen kalliita niin sanotut laaturenkaat, mutta aivan tavallisen Ladankin kumit ovat muuttuneet huomattavasti aiempaa arvokkaammaksi herkuksi.

Lue lisää: Poliisi auttoi hankeen juuttunutta autoilijaa – yllätys paljastui, kun konstaapeli vilkaisi renkaisiin

Suuret hinnannousut johtuvat liiton mukaan länsimaiden asettamista pakotteista sekä ulkomaisten rengasyritysten vetäytymisestä Venäjältä. Ukrainan sodan tuloksena varsinkaan premium-renkaiden valmistuksessa tarvittavia materiaaleja ei yksinkertaisesti enää ole.

– Kiinalaiset valmistajat tasoittavat tilannetta osittain. Voidaan olettaa, että kesärengaskauden alkaessa hintoihin tulee 20-30 ja jopa 50 prosentin korotuksia, Venäjän kansallisen autoliiton varapuheenjohtaja Jan Ernstovich Heitzer kertoo tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?