Tuleeko uusi Mitsubishi Outlander Suomeen? Nyt siihen saatiin vastaus

Ilta-Sanomat pääsi viime vuonna ajamaan uuden sukupolven Mitsubishi Outlanderilla. Saadaanko tämä auto Eurooppaan on kysymys, johon edes maahantuojalla ei ole tällä hetkellä vastausta, Ilta-Sanomat kirjoitti viime heinäkuussa. Nyt vastaus löytyy.

Edellisiä mallisukupolvia edustavan Outlander PHEV:n kanta Suomessa on lähes 12 000 kappaletta. Kuvassa uusinta uutta.

11.3. 15:30

Vielä vuosikymmenen vaihtuessa näytti siltä, että japanilaismerkki olisi poistumassa Euroopan markkinoilta lähinnä vanhalla mantereella kiristyvien päästömääräysten pakottamana.

Toisin kävi. Mitsubishi vahvistaa nyt mallistoaan Euroopan markkinoilla lanseeraamalla ASX:n ja Coltin jälkeen täysin uuden Outlander PHEV -mallin ensi vuonna.

Uusi pistokeladattava Outlander on varustettu edistyksellisellä Mitsubishi Motorsin toisen sukupolven ladattavalla hybridivoimalinjalla, joka perustuu kahdella sähkömoottorilla toteutettuun nelivetoon ja ralleissa kehitettyyn Super-All Wheel Control -järjestelmään. Auton sähköiseksi toimintamatkaksi on ilmoitettu noin 60 kilometriä.

Ilta-Sanomien avustaja Toni Jalovaara pääsi ajamaan neljännen sukupolven Outlanderissa Pasadenassa Yhdysvalloissa viime vuonna. Testissä oli tuolloin bensiinimoottorilla varustettu auto, mutta hänen arviostaan voi päätellä jotain lataushybridin kyvykkyydestä:

”Uusi Mitsubishi Outlander oli odotettua miellyttävämpi tuttavuus. Erittäin alhainen melutaso teki vaikutuksen. Lataushybridi on tietenkin vielä hiljaisempi etenkin sähköllä ajaessa. Ainakin nykyiset lataushybridi-Outlanderilla ajavat olisivat otollinen kohderyhmä uutuudelle,” Jalovaara kirjoitti.

Lue lisää: Ensitestissä uusi Mitsubishi Outlander – uusi sukupolvi on odotettua miellyttävämpi

Uuden Outlander PHEV:n lanseerausaikataulu tarkentuu vuoden 2023 aikana, maahantuoja Astara ilmoitti perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?