Volvo riisuu tilatuista autoista turva­varusteita – ”puutteet korvataan täysi­määräisesti”

Osa Volvo-merkkisen auton tilanneista suomalaisista on saanut merkin jälleenmyyjiltä harmillista postia otsikolla ”Volvo Carsin tuotantotilanteen päivitys”.

Turvallisuudestaan tunnettu Volvo joutuu osapulan takia tinkimään turvavarusteista.

11.3. 11:15

Asiakkaiden saamassa kirjeessä kerrotaan Volvon tilapäisistä tuotantohäiriöistä, joiden odotetaan jatkuvan ainakin jossain määrin vielä kuukausien ajan.

Tiettyjen puolijohdekomponenttien saatavuusongelmista johtuen tilatuista, tulevien viikkojen aikana valmistettavista autoista puuttuu tiettyjä varusteita ja ominaisuuksia, joita ei voi asentaa jälkikäteen.

Kirjeessä luvataan, että puuttuvat varusteet korvataan asiakkaille täysimääräisesti.

Volvon maahantuonnista kerrottiin IS:lle, että kyse on muutamista sadoista asiakkaista Suomessa.

– Komponenttipula koskee kevään tuotannossa olevia 60-sarja autoja (XC60, V60) ja niistä puuttuvia BLIS- ja CTA-varusteita Core- ja Plus -varustetasoissa, Volvo Car Finlandin viestinnästä vastaava Mia Pelttari kertoi.

BLIS-järjestelmä havaitsee Volvon vierellä ja takaviistossa olevat ajoneuvot kameroiden tai tutkien avulla. CTA on kuljettajan apuväline, joka on varoittaa kuljettajaa risteävästä liikenteestä, kun autoa peruutetaan.

Ultimate-varustelussa mainitut varusteet ovat mukana.

– Tilanne elää jatkuvasti, ja tämän hetken tiedon mukaan komponenttien saatavuus on parempi jälleen kesällä.

Pelttarin mukaan tuotanto-ongelmien vuoksi yksittäisiä peruutuksia on kirjattu ja joitakin tilauksia on vaihdettu varustetason tai mallin osalta.

Lue lisää: Koeajo: Volvo V60 on tyylikäs farmari pitkään ajoon – pienellä lisärahalla muhkea tehon lisäys

Autoteollisuutta maailmanlaajuisesti vaivannut pula puolijohdekomponenteista alkoi koronapandemian aikana, mutta Venäjän hyökkäyssota synkensi entisestään tilannetta. Monet merkit ovat toimittaneet tilaukseen nähden puutteellisia autoja, esimerkkinä Volkswagenin ”Fastlane-varustellut” autot.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?