Patentti paljasti – Toyota on kehittänyt täysin uudenlaisen automaalin

Se, onko Toyotan maalipatentti lopulta tarpeeksi kustannustehokas massatuotantoon, jää vielä nähtäväksi.

Kestävä, mutta tarvittaessa pois kuorittava maalipinta mahdollistaisi ulkoilmeen uusimisen uudenveroiseksi kerran tai jopa useamminkin auton elinkaaren aikana.

8.3. 15:51

Maalipinnan naarmut ja muut vauriot saattavat olla pian nykyistä paljon helpompia korjata, sillä Toyota on patentoinut hiljattain niin sanotusti poiskuorittavan automaalin.

Asiasta kertoo muun muassa yhdysvaltalainen autouutissivusto Carbuzz.

Lue lisää: Käytetyn Audi Q7:n maalipinnasta löytyi yhtä sun toista sanomista – tämän kaiken lautakunta katsoi täysin normaaliksi kulumaksi

Ideana on, että auton korin uloin pintamaalikerros on poistettavissa ikään kuin tarrakalvon tapaan.

Poistaminen ei kuitenkaan vahingoita poistettavan maalin alla olevaa pintaa, joka säilyy patentin mukaan täysin ehjänä.

Uloimpia maalikerroksia voi myös olla useampia, eli auton ensimmäisen pintavärin alla voi olla toinen ja jopa kolmaskin ulkovärikerros, jotka saadaan yksi kerrallaan esiin vain edellinen värikerros poistamalla.

Lue lisää: Käytetyn Škodan maalipinta oli meikattu taitavasti – ensimmäinen pesu paljasti karun totuuden

Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirastosta löytyneiden julkisten patenttikuvien autoesimerkit ovat kaikki malliltaan maastoautoja, mikä indikoi sitä, että tekniikka voisi olla erityisen lupaavaa varsinkin maastoajoneuvoissa.

Maastoautot ovat usein melko kalliita ja pitkäikäisiä, minkä lisäksi niitä käytetään tyypillisesti myös tehtävissä, joissa autot naarmuuntuvat helposti.

Lue lisää: Asiakas sanoo tilanneensa harjattoman pesun, mutta saikin harjallisen: kyljissä naarmuja, pohjamaalikin paistoi – katso kuvat

Uusi maalaustekniikka mahdollistaisi luonnollisesti myös kaikenlaisten muidenkin käytettyjen auton ulkoasun hyvin yksinkertaisen kohentamisen esimerkiksi jälleenmyynnin tai erilaisten auton maalipintaan liittyvien vahinkojen yhteydessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?