Yli 20 kertoo joutuneensa petoksen uhriksi auto­kaupoissa – poliisi kertoi huijareiden ovelasta taktiikasta

Läntisellä Uudellamaalla on autokauppojen yhteydessä erehdytetty lukuisia ihmisiä.

Huijarit ovat asioineet puhelimitse autokauppa-asioissa.

7.3. 10:49

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kertoo, että talven aikana on kirjattu yli 20 rikosilmoitusta, joissa asianomistajaa on autokauppojen yhteydessä erehdytetty maksamaan ostajaksi esittäytyvän pikavippimaksuja.

Poliisin mukaan tekijöiden toimintatapa on ollut samankaltainen kaikissa petoksina tutkittavana olevissa tapauksissa.

− Tekijöistä yksi soittaa asianomistajalle ja tarjoaa autosta yleensä joko pyydetyn hinnan tai hieman sen alle. Hän kertoo ottavansa pikavipin maksaakseen auton sillä. Kun kaupat on sovittu ja puhelu päättynyt, asianomistajalle soittaa toinen tekijä ja tarjoaa huomattavasti enemmän rahaa kuin ensimmäinen ostaja, rikoskomisario Robin Hulden kertoo poliisin tiedotteessa.

Kun asianomistaja soittaa takaisin ensimmäiselle soittajalle kertoakseen korkeammasta tarjouksesta, ensimmäinen soittaja kertoo jo ottaneensa pikavipin.

– Samalla hän kertoo tästä tulleen hänelle kuluja, jotka asianomistajan on hänelle korvattava, Hulden kuvailee huijausta.

Yhtään pikavippiä ei ole poliisin tutkinnassa olevissa tapauksissa tosiasiallisesti otettu.

Jos asianomistaja erehtyy maksamaan ensimmäisen soittajan pyytämän summan, kumpikin ostajaehdokkaista lopettaa yhteydenpidon, eikä kukaan tule lopulta hakemaan kaupan ollutta autoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?