Ennakkotapaus vireillä: Kiinalainen autonvalmistaja syyttää nyt toista kiinalaista kopioinnista

Changan on valmis viemään Geelyn jopa oikeuteen asti.

Kopiokone laulaa aina enemmän tai vähemmän myös autoteollisuudessa, jossa hyvät ideat tuppaavat lähteä nopeasti kiertoon. Kiinalaisessa tavassa kehittää autoja on kuitenkin perinteisesti ollut piirteitä, joita länsimaissa kutsutaan suoraan kopioinniksi.

5.3. 12:15

Kiinan autoteollisuus on tunnettu osin hyvinkin härskistä kopiointikulttuuristaan, jossa varsinkin länsivalmistajien tuotteita on kopioitu törkeimmillään jopa yhden suhteessa yhteen, aina autojen pienimpiä muotoiluyksityiskohtia myöten.

Lue lisää: Saksa kiristää kiinalaisten kanssa toimivien sääntöjä – koskee erityisesti autoalaa

Tällaisia härskejä kiinalaisklooneja löytyy esimerkiksi Suzuki Jimnystä, Toyota Land Cruiserista, Mercedes-Benzin G-sarjasta, Range Rover Evoquesta ja jopa vielä julkaisemattomasta Tesla Cybertruckista.

Nyt maan autoteollisuus on kuitenkin edennyt kopiointiosastolla jo niin pitkälle, että kiinalaisyhtiöt ovat kopioineet toinen toisiaan.

Lue lisää: Opettajaa opastettiin: Et voi ostaa kiinalaista autoa, ne ovat muovisia ja halpoja! – näin hän ajattelee nyt hankinnastaan

Ennakkotapauksen ytimessä ovat Changan-merkkiä valmistava Chongqing Changan Automobile, joka syyttää nyt Geelyä eli Zhejiang Geely Automobile Co. Ltd:tä sekä konsepti- että tuotantoautojensa yksityiskohtien härskistä varastamisesta.

Geelyn mukaan kyseessä on kuitenkin vain joukko puhtaita sattumia, eikä yhtiö ole omien sanojensa perusteella kopioinut yhtään mitään – eikä myöskään rikkonut Changanin immateriaalioikeuksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?