Mersun tietoviihde­järjestelmä muuttuu isosti – maistiaisia tarjolla jo uudessa E-sarjassa

Mercedes-Benzin tietoviihdejärjestelmä uudistuu: MBUX on kohta OS.

Mercedes-Benzin uudessa E-mallissa ”hypernäytössä” pyörii kolmannen polven MBUX -käyttöliittymä, jossa on jo enteitä uudesta MB.OS:stä.

4.3. 16:00

Kun Mercedes-Benz viime vuosikymmenellä esitteli MBUX-käyttöjärjestelmänsä ensimmäisiä kehitysaskeleita, esitykset olivat vaikuttavia, vaikka suomalaiset toimittajat keskittyivätkin aluksi ihmettelemään ihan ymmärrettävästi lähinnä sitä, ettei järjestelmä ymmärrä suomea.

Nyt MBUX (Mercedes-Benz User Experience) alkaa vähittäisen siirtymisen historiaan. Tilalle ajetaan OS-nimistä käyttöjärjestelmää, joka on kokonaan Mercedes-Benzin itse kehittämä ja hallinnoima.

MB.OS eli Mercedes-Benz Operating System korvaa nykyisen MBUX-käyttöjärjestelmän kuluvan vuosikymmenen puolivälistä lähtien asteittain kaikissa yhtiön valmistamissa uusissa ajoneuvoissa. OS:n ominaisuuksia nähdään jo tänä vuonna esiteltävässä uudessa E-sarjassa, jossa on käytössä kolmannen sukupolven MBUX, valmistaja kertoo.

Lue lisää: IS kysyi autolta elämän tarkoitusta – näin se vastasi

MB.OS:n tiedonhallinta on vastaisuudessa keskitetty Mercedes-Benzin pilvipalveluun, jonne tietoa kootaan asiakaskokemuksen kehittämiseksi ja palvelun parantamiseksi. Mercedes me-etähallinta ja -latauspalvelut liitetään osaksi OS-ekosysteemiä.

MB.OS käsittää kaikki ajoneuvotiedon keskeiset toimialueet: infotainment-toiminnot, autonomisen ajamisen, auton mukavuussäädöt, ajamisen turva- ja avustinjärjestelmät, voimalinjan ja alustan säädöt sekä latauksen ja toimintamatkan laskennan hallinnan.

Lue lisää: Uusi A-sarja tähyää suoraan pikkuautojen huipulle: Melkoinen älysukkula

Valmistaja kertoo tiedotteessaan, että uusi järjestelmä mahdollistaa nopeat verkon yli tehtävät päivitykset ja ominaisuuksien kehittämisen kerralla koko ajoneuvokannassa. Näin käytännössä auto ei elinkaarensa aikana useilta ominaisuuksiltaan vanhene, sillä sekä ajoneuvoa että sen ominaisuuksia päivitetään jatkuvasti.

OS:n tieto- ja navigaatiojärjestelmät perustuvat Googlen osaamiseen reaaliaikaisesta ja ennakoivasta ajamisesta, automaattisesta uudelleen reitityksestä sekä kuljettajalle välitettävästä hyötytiedosta.

Lue lisää: Ensitesti: Mercedes-Benzin uusi sähköauto on ykkösluokan esitys – tosin takaistuimella voi tulla ikävä S-sarjan ylellisyyttä

Lue lisää: IS ajoi Mercedes-Benzin uudella tila-autolla – onpa komea ilmestys!

Lue lisää: Todellinen pitkän matkan sähkökulkija – Ilta-Sanomien koeajossa upouusi Mercedes-Benz EQS 450+

Lue lisää: Ensitestissä Mercedes-Benz GLC dieselillä ja sähköllä – tavaratila kasvanut valtavaksi

Lue lisää: Mercedeksen uusi Sprinter tarjoaa digipöhinää ja hämmentävän paljon muunneltavuutta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?