Handelsblatt: Volkswagen aikoo estää Kiinassa valmistettujen autojensa pääsyn Venäjälle

Volkswagen on laittamassa peliin koko painoarvonsa, jotta konsernin merkkejä edustavien autojen valuminen Venäjälle estyisi.

VW yrittää nyt tosissaan torpata Kiinassa valmistettujen Volkswagenien valumisen Venäjälle. Aivan yksinkertaista se ei kuitenkaan ole.

6.3. 13:52

Saksalainen autojätti Volkswagen estää yhtiön Kiinassa valmistettujen automallien viennin Venäjälle, kertoo muun muassa saksalainen talouslehti Handelsblatt.

VW lopetti autoviennin Euroopasta Venäjälle jo vuosi sitten, mutta ainakin osa Volkswagen Group Chinan alaisista jälleenmyyjistä on haistanut Ukrainan sodassa hyvän liiketoimintaraon ja toimittaneet Kiinassa valmistettuja ja Kiinan markkinoille tarkoitettuja Volkswageneita myös Venäjälle.

Lue lisää: Putin hyväksyi Mercedes-Benzin hyvästit

Vientimäärät ovat olleet tiettävästi melko pieniä, mutta paine porsaanreikien tukkimiseen on VW-konsernissa kasvanut.

Asiaa mutkistaa kuitenkin se, että VW:n kiinalainen osa eli Volkswagen Group China toimii pitkälti itsenäisesti ja siteet Wolfsburgiin ovat Handelsblattin mukaan osin jopa yllättävänkin ohuet.

Lue lisää: Venäjälle virtaa nyt käytettyjä autoja – apu löytyi idästä

Käytännössä Volkswagen on nyt koostamassa Venäjälle autoja myyvistä kiinalaisista jälleenmyyjistään niin sanottua mustaa listaa.

Listalle päätyville jälleenmyyjille ei enää toimitettaisi autoja, minkä ohella listalla oleminen hankaloittaisi myös takuuasioita ja ylipäätään haittaisi jälleenmyyjän liiketoimintaa.

Lue lisää: Venäjällä jo joka kolmas myyty uusi auto on kiinalainen – markkina­osuus hurjassa kasvussa

Mahdollista on, että toimet laajenevat myös muihin läntisiin autonvalmistajiin joiden autoja valmistetaan vastaavilla tavoin eli yhteisyrityksissä Kiinassa.

Tällaisia yrityksiä ovat esimerkiksi Toyota ja Mazda, joiden Kiinan markkinoille tarkoittamia autoja on päätynyt Venäjälle vastaavaan tapaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?