Uutta bensa­käyttöistä Nissania voi olla pian lähes mahdotonta löytää Euroopasta

Japanilainen autonvalmistaja Nissan ilmoitti maanantaina, että se aikoo sähköistää lähes kaikki Eurooppaan myyntiin toimittamansa autot vuoteen 2026 mennessä.

Kuvassa Nissan X-Trail E-Power E-4orce 7p, jossa on bensiinimoottorin lisäksi kaksi sähkömoottoria.

27.2. 15:45

Muutos liittyy valmistajan pyrkimyksiin nopeuttaa sähköistystyötä maailmanlaajuisesti. Nissan julkisti marraskuussa 2021 pitkän aikavälin strategiansa. Tuoreissa viilauksissa autonvalmistaja kertoi, että se odottaa nostavansa hybridi- ja täyssähköajoneuvojen osuutta Euroopassa myytävissä autoissa 98 prosenttiin aiemmasta 75 prosentin tavoitteestaan.

Ilmoitus tuli sen jälkeen, kun Nissan kertoi aiemmin tässä kuussa ostavansa jopa 15 prosentin osuuden Amperesta, sähköajoneuvoyrityksestä, jonka sen liittoutumakumppani Renault perustaa.

Lue lisää: IS ensitesti: Kolmemoottorinen hybridineliveto Nissan X-Trail E-Power E-4orce

Maailmanlaajuisesti Nissanin tavoitteena on nostaa sähköistettyjen autojen osuus 44 prosenttiin maaliskuussa 2027 päättyvään tilivuoteen mennessä aiemmasta 40 prosentin tavoitteestaan. Japanin markkinoiden tavoitetta tarkistetaan 58 prosenttiin 55 prosentista, japanilainen The Mainichi -sanomalehti kertoi.

Nissan puolestaan alensi Kiinan osalta tavoitettaan 35 prosenttiin 40 prosentista vedoten polttomoottoriautojen jatkuvaan kysyntään maailman suurimmassa automarkkinassa.

Nissan pitää tavoitteensa Yhdysvalloissa kertomalla, että yli 40 prosenttia siellä myytävistä Nissan-malleista sähköistettäisiin vuoteen 2030 mennessä.

Lue lisää: Koeajo: Nissan Ariya tuli kovaan sarjaan jälkijunassa, mutta laatu vakuuttaa

Nissan paljasti myös suunnitelmansa, jonka mukaan se kasvattaa sähköautojensa tarjontaa. Nissanin tavoitteena on saada myyntiin 19 uutta sähköautomallia vuoteen 2030 mennessä, kun tavoite oli aiemmin 15.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?