Tesla säästyi sakoilta – ”salakuvaus” autonomistajan vastuulla

Hollannin tietosuojavalvonnasta vastaava viranomainen sanoi keskiviikkona, ettei Teslan tarvitse maksaa sakkoja mahdollisista tietosuojaloukkauksista.

Teslan valmistamissa autoissa on useita kameroita ja anturoita.

22.2. 15:30

Päätös julkistettiin sen jälkeen, kun yhdysvaltalainen autonvalmistaja muutti etäpäivityksellä ajoneuvojen kameroiden toimintoja.

Tesla käyttää tällaisia kameroita autoissaan auttaakseen autonomistajia esimerkiksi suojaamaan omaisuuttaan varkauksilta ja ilkivallalta, mutta Hollannin tietosuojaviranomainen (DPA) tutki niitä mahdollisina rikkomuksina.

– Monet kadulle pysäköidyt Teslat kuvasivat usein kaikkia ajoneuvon lähelle tulleita, ja näitä kuvia säilytettiin hyvin pitkään. Jos jokainen auto tekisi niin, meillä olisi tilanne, jossa kukaan ei voisi mennä yleisille paikoille ilman tarkkailua, DPA:n hallituksen jäsen Katja Mur sanoi lausunnossaan.

Lue lisää: Teslan hintaruletti pyörähti taas

Viraston mukaan Tesla on muuttanut "Sentry Mode" -vartiotilan toimintoja. Sellaisia ovat esimerkiksi autojen ajovalot, joiden vilkkuminen ilmoittaa ohikulkijoille, että kamerat ovat valmiustilassa. Kuvaaminen alkaa, jos auton omistaja sen hyväksyy. Kuvamateriaalia säilytetään autossa, eikä sitä jaeta Teslan kanssa, DPA sanoi.

Virasto sanoi, että näin autojen omistajat olisivat Teslan sijaan laillisesti vastuussa sopimattomasta kuvaamisesta.

– DPA:n tutkimus ei ole johtanut sakkoon eikä Teslaan kohdisteta muita seuraamuksia, viranomainen kertoi.

Reuters ei tavoittanut Teslaa kommentoimaan päätöstä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?