”Kuin vertaisi Mercedestä ja Ladaa” – Leopard-koulutettava ukrainalainen pani panssarit järjestykseen

Ukrainalainen sotilas vertaa Leopard 2 -panssarivaunua saksalaiseen premium-automerkkiin.

Entinen ukrainalainen ammattinyrkkeilijä Vladimir Klitshko, Saksan puolustusministeri Boris Pistorius ja Ukrainan Saksan-suurlähettiläs Oleksii Makeiev poseerasivat Leopard 2 A6 -panssarivaunun äärellä 20. helmikuuta Münsterissä.

21.2. 11:55

Sotilas on yksi kymmenistä ukrainalaisista, joita Saksa kouluttaa aluksi Leopard 2 -simulaattoreilla ja myöhemmin varsinaisilla panssarivaunuilla sotilasharjoitusalueella Saksan Münsterissa.

Saksa suostui viime kuussa toimittamaan Ukrainaan panssarivaunuja, joiden katsotaan lukeutuvan länsimaisen asearsenaalin valioihin. Ukrainan sotilasjohto pitää Leopardeja ratkaisevina taistelussa Venäjää vastaan, kun taas Moskovassa ne nähdään provokaationa.

– On ratkaisevan tärkeää, että käytämme tätä modernia asetta viisaasti. Se tuo läpimurron ja me voitamme lopulta, sanoi 57-vuotias Reutersin haastattelema sotilas.

Lue lisää: Avtovaz vahvistaa: Pietarissa ryhdytään kokoamaan vale-Ladoja

Leopardin ja neuvostoaikaisten järjestelmien eroa hän kuvaili näin:

– Ero on kuin Mercedes-Benzin ja Zhigulin välillä, hän sanoi viitaten Neuvostoliiton ja Venäjän ylpeydenaiheeseen, jota myydään lännessä Lada-tuotemerkillä.

Krauss-Maffei Wegmannin valmistama Leopard 2 painaa yli 60 tonnia. Siinä on 120 mm:n sileäputkeinen ase ja se voi osua kohteisiin jopa neljän kilometrin etäisyydeltä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?