Kuukausi­vuokraus kasvattaa suosiotaan – ”Miehen kosketus” näkyy auto­valinnoissa

Lyhytaikainen autonvuokraus yleistyy samalla kun rekisteröityjen autojen määrä Suomessa on kääntynyt laskuun ensi kerran 13 vuoteen.

Kuukausiautoilu, yhteiskäyttöautot ja yksityisleasing ovat vaihtoehtoja omistusautolle.

21.2. 11:00

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin mukaan yhteiskäyttöautoilla ajoi Suomessa vuonna 2021 yhteensä liki 62 000 käyttäjää. Vuoteen 2020 nähden kasvua oli 35 prosenttia. Kuukausiautoilijoiden määrä kasvoi viime vuonna 60 prosenttia edeltävästä vuodesta.

Suomessa on nyt liikennekäytössä kaikkiaan noin 2,74 miljoonaa henkilöautoa. Yhteiskäyttöautojen osuus on suhteellisesti ottaen yhä vähäinen, sillä vuonna 2021 Suomessa oli noin 1 800 oli yhteiskäyttöautoa. Liikenne- ja viestintäviraston yhteiskäyttöautotilastot eivät toistaiseksi kata vuotta 2022.

Lue lisää: Liikennepoisto­tilastoissa merkittävä käänne – vastaavaa ei ole tapahtunut yli kymmeneen vuoteen

Autoja myyvä ja liisaava Beely kertoo tiedotteessaan, että niin sanotussa kuukausiautoilussa näkyy nyt ”miehen kosketus”: kooltaan ja hintaluokaltaan suuret henkilöautot kasvattavat jatkuvasti suosiotaan.

– Beelyltä tilattavan auton keskihinta on noussut kolmen viime vuoden aikana yli 23 prosenttia. Käytännössä se tarkoittaa isompia autoja ja kalliimpia automerkkejä. Tämän alkuvuoden aikana perhekoon ja kalleimman hintaluokan autojen osuus tilauksista on ollut 16 prosenttia suurempi kuin vastaavaan aikaan vuosi sitten, toimitusjohtaja Pertti Pigg kertoo.

– Käytännössä keskihinnan ja koon kasvaminen tarkoittaa, että kuukausiautoja hankitaan aiempaa useammin perheisiin ja kodin ykkösautoksi. Useissa kodeissa on isompi ykkösauto ja pienempi kakkosauto. Voi myös otaksua suunnan kielivän siitä, että kuukausiautoja menee yhä enemmän miesten käyttöön. Miehet mielivät naisia useammin kookkaita ja hintavampia automalleja, Pigg sanoo.

Lue lisää: Onko auton hankkimistapa muuttumassa? Osamaksu­sopimukset jylläävät silti yhä

Lue lisää: Vertailupalvelu pani yhteiset autot hinta­järjestykseen – näin paljon aikaveloitteinen autoilu maksaa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?