Ensi­rekisteröinnit syöksyivät – henkilöautoista jo liki 40 prosenttia ladattavia

Viime vuoden uusien henkilöautojen rekisteröinneistä ladattavien osuus oli 38 ja täyssähköisten 18 prosenttia. Käytettyjä henkilöautoja Suomeen tuotiin yli 41 000 kappaletta.

Uusiin henkilöautoihin asennettiin 82 000 rekisterikilpeä viime vuonna.

21.2. 10:06

Suomessa ensirekisteröityjen uusien henkilöautojen määrä laski viime vuonna selvästi. Uusia autoja kertyi rekisteriin vajaat 82 000 kappaletta, mikä oli 17 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna, kertoo Tilastokeskus.

Samalla sähköautojen yleistyminen jatkui. Ensirekisteröidyistä autoista 18 prosenttia oli sähkökäyttöisiä, mikä oli 43 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021. Ladattavien hybridien osuus oli 20 prosenttia, eli yhteensä 38 prosenttia ensirekisteröinneistä oli ladattavia.

Lue lisää: Dieselien suosio laskee yhä, mutta valtion kassaan ne tuovat eniten rahaa – selitys yksinkertainen

Täyssähköautojen määrän kasvaessa ladattavien hybridien määrä laski viidenneksen. Autoalan komponenttipula on aiheuttanut viiveitä erityisesti uusien sähköautojen tuotantoon ja toimitusajat ovat venyneet poikkeuksellisen pitkiksi.

Käytettyjä autoja tuotiin maahan yhteensä reilut 41 000 – yhdeksän prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Eniten autoja tuotiin Ruotsista ja Saksasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?