Onko autosi tuulilasin takana kamera? Autoala varoittaa haljenneista ja samenneista laseista

Vuoden 2022 tuulilasikampanjan aikana tarkastetuista ajoneuvoista noin 40 prosentissa oli kameraperustaisia avustinjärjestelmiä.

18.2. 16:00

Näkyvyyttä heikentäneet tuulilasin puutteet ovat myötävaikuttaneet myös kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien syntyyn, muistuttaa Autoalan tiedotuskeskus.

Ajan kuluessa lasiin tulleet naarmut ja kiveniskemät aiheuttavat erityisesti kovassa vastavalossa heijastuksia, jotka estävät kuljettajaa näkemästä ajoneuvosta ulos.

Lue lisää: Tuulilaseja koskevia katsastusmääräyksiä on tarkennettu – tämä kaikki johtaa nyt korjauskehotukseen

Yleistyneenä asiana autoala varoittaa myös nykyautojen kamerajärjestelmistä, joiden toiminta saattaa heikentyä esimerkiksi kameran ja ulkoilman välissä olevan lasihalkeaman tai tuulilasin sameuden vuoksi:

”Talvella on tärkeää puhdistaa auton tuulilasi sekä sivu- ja takalasit huolellisesti jäästä ja lumesta ennen liikkeelle lähtöä. Tuulilasin ja muiden kuljettajan näkyvyyteen vaikuttavien ajoneuvon lasien puhtaudesta on erittäin tärkeää pitää huolta. Erityisesti uudempien ajoneuvojen avustinjärjestelmät (ADAS) edellyttävät toimiakseen puhdasta ja ehjää tuulilasia”, Autoalan tiedotuskeskus kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?