Tässä ovat hiihtoloman liikenne-ennusteet – vilkkaimmat päivät jo alkamassa

Hiihtolomaliikenteeseen on hyvä valmistautua etukäteen.

17.2. 9:42

Perinteinen talvilomakausi on jälleen käynnistymässä, kun koulujen hiihtolomat starttaavat totutusti kolmessa erässä viikoilla 8, 9 ja 10.

Maanteillä lomakausi näkyy etenkin etelästä pohjoiseen suuntautuvan liikenteen lisääntymisenä.

Lue lisää: Ruuhkamaksujen keruu vielä kaukana, mutta rahastusta kannattava asiantuntija vinkkaa, miten voisi välttyä kuluilta

Fintrafficin liikenteenohjauksesta kerrotaan, että omaa matkaa suunnitellessa kannattaakin varautua siihen, että liikenne on ajoittain jonoutunutta. Ajokeli- ja liikennemäärätiedot sekä liikennehäiriöt kannattaa tarkistaa esimerkiksi Liikennetilanne-palvelusta, jotta ajomatka taittuisi mahdollisimman sujuvasti ja turvallisesti.

– Hiihtolomaliikenteeseen on hyvä lähteä ajan kanssa, sillä liikenne on ruuhkahuippujen aikana ajoittain varmasti jonoutunutta. Huomiota kannattaa kiinnittää etenkin riittävän pitkiin turvaväleihin, jotta liikkuva jono etenisi mahdollisimman jouhevasti. Samalla saadaan aikaa ja tilaa toimia äkillisten tilanteiden varalle. Muistetaan myös jättää turhat ohittelut pois ja keskitytään siihen, että liikenne saadaan sujumaan ruuhkissakin turvallisesti, alleviivaa Fintrafficin tieliikenteenohjauksesta liikennekeskuspäällikkö Kari Tarkki.

Lue lisää: Ministeriö valmistelee ajokortillisia kansalaisia koskevaa uutta velvoitetta

Hiihtolomakauden tieliikenne-ennusteet

Perjantain 17.2. ja lauantain 18.2. odotetaan olevan hiihtolomakauden menoliikenteen vilkkaimmat päivät, kun lomalle lähdetään pääkaupunkiseudulta, Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta.

Lue lisää: Uusien polttomoottori­autojen valmistaminen loppuu hyvin todennäköisesti 2035 – mitä siitä seuraa autoilijoille?

Liikennemäärät tulevat nousemaan jo perjantaina puolenpäivän jälkeen ja ajoittaista jonoutumista saattaa esiintyä etenkin pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä sekä valtateillä 4 ja 5 aina Jyväskylän ja Mikkelin korkeuksille saakka.

Myös sunnuntaille 19.2. odotetaan normaalia talvisunnuntaita suurempia liikennemääriä, joskin menoliikenne on tuolloin jo edellispäiviä maltillisempaa.

Vuoronvaihto toisena viikonloppuna: Lauantai vilkkain päivä liikenteessä

Kun eteläsuomalaiset palaavat hiihtolomiltaan, keskisuomalaiset lähtevät lomille.

Perjantai 24.2. näyttäytyykin Etelä-Suomen teillä kasvavina paluuliikennemäärinä ja Keski-Suomen teillä kasvavina menoliikennemäärinä. Viikon vilkkain päivä on kuitenkin vasta lauantai 25.2. ja pohjoiseen suuntautuvaa liikennettä esiintyy runsaasti etenkin valtateillä 4 ja 5.

Lue lisää: Traficom varoittaa laittomista nastarenkaista – kauppiaiden lopetettava myynti heti

Etelän suuntaisessa liikenteessä liikennemäärät ovat kohonneet vielä sunnuntaina 26.2, mutta määrät jäänevät kuitenkin lauantaita pienemmiksi. Sunnuntaina eniten liikennettä liikkuu valtateillä 3, 4 ja 5.

Kolmas liikennehuippu luvassa maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna pohjoiseen

Hiihtolomakauden viimeisin liikennehuippu sijoittuu maaliskuun ensimmäiseen viikonloppuun, jolloin edellisviikon lomalaiset palailevat ja Pohjois- ja Itä-Suomessa päästään lomanviettoon. Perjantaina 3.3. ja sunnuntaina 5.3. liikenne on vilkasta pohjoisessa erityisesti Oulu–Kemi–Rovaniemi (vt 4) välillä sekä Oulu–Kuusamo (vt 20) välillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?