Suomeen ryhdytään tuomaan uutta kiinalaista henkilöautomerkkiä – tällainen on mallisto

Autojen hinnat vahvistetaan myöhemmin.

BYD esitteli mallistoaan muun muassa vuoden 2022 Pariisin autonäyttelyssä.

16.2. 11:09

Norjalainen RSA ja sähköautoja valmistava kiinalainen BYD-merkki vahvistavat aloittavansa merkin henkilöautojen maahantuonnin Suomeen.

Myynti aloitetaan kolmella eri täyssähkömallilla.

– BYD on tehnyt Norjassa vaikuttavia tuloksia viimeisten vuosien aikana. Uskomme, että BYD:llä on erittäin hyvät mahdollisuudet vakiinnuttaa asemansa myös Suomen markkinoilla, joilla sekä kiinnostus että tarve sähköisille ajoneuvoille kasvavat kuukausi kuukaudelta eri segmenteissä, RSA Suomen toimitusjohtaja Christer Stahl sanoo.

Lue lisää: Asiantuntija ojentaa epäilijöitä: Kiinalaisten autojen laatu on nyt muita parempi!

RSA Suomen BYD:n maajohtaja Michael Placen mukaan merkin henkilöautomallisto tulee koostumaan kolmesta mallista, jotka ovat BYD Atto3, BYD Tang 4x4 SUV ja BYD Han 4x4. Hinnat julkistetaan lähikuukausien aikana.

BYD Atto3 on viisipaikkainen katumaasturi, jonka kilpailijoihin kuuluu muun muassa Hyundai Kona.

Lue lisää: Venäjällä jo joka kolmas myyty uusi auto on kiinalainen – markkina­osuus hurjassa kasvussa

Malleista BYD Tang 4x4 SUV taas on seitsenpaikkainen nelivetokatumaasturi ja BYD Han 4x4 niin ikään nelivetoinen, mutta koriltaan sedan-mallinen auto jossa on jopa 509 hevosvoimaa.

Kiinalainen BYD on eräs maailman suurimmista sähköautojen valmistajista. Se on samalla ainoa valmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä sekä sähkömoottoreita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?