Verohallinto kertoo tekevänsä yhä useammin veropäätöksiä joissa autoveron osuus on pyöreä nolla

Määrällisesti eniten verotettu sähköautomerkki oli viime vuonna Tesla.

Sähköautoista ei vuodesta 2022 alkaen ole maksettu autoveroa.

16.2. 9:43

Viime vuonna 17,4 prosenttia kaikista Suomeen rekisteröidyistä tai käyttöön otetuista uusista autoista oli sähköautoja, kun vielä vuonna 2021 vastaava osuus oli 9,5 prosenttia.

Käytetyistä autoista, joista tehtiin autoverotuspäätös, sähköautoja oli viime vuonna 11,6 prosenttia, kertoo Verohallinto.

Lue lisää: Käytetty sähköauto on nyt aiempaa kannattavampi tuoda ulkomailta – tuontitilastoissa tapahtunut jo selkeä hyppäys

– Viime vuonna sähköautojen määrässä tapahtui todellinen hyppäys. Aikaisemmin sähköautojen määrä on kasvanut tasaisesti, mutta viime vuonna Venäjän hyökkäyssota ja polttoaineen korkea hinta lisäsivät erityisesti käytettyjen sähköautojen kysyntää. Autojen sähköistyminen vaikuttaa myös autoveron tuottoon, sanoo ylitarkastaja Tapio Rouhiainen Verohallinnosta.

Verohallinto kertoo, että sähköautoista ei vuodesta 2022 alkaen ole maksettu autoveroa, mutta ne ovat mukana tilastoissa, koska myös sähköautoista tehdään autoverotuspäätös.

Lue lisää: Bensa ja diesel ovat nyt kalliita, mutta myös muut tekijät vaikuttavat autoilun hintaan – katso millä osa-alueilla voit ehkä vielä säästää

Suurin osa (53,3 prosenttia) uusista autoverotetuista autoista oli viime vuonna bensiinikäyttöisiä. Käytetyistä autoista 30,5 prosenttia oli dieselautoja ja 28,5 prosenttia lataushybridejä.

Lukumäärällisesti eniten verotetut sähköautomerkit, kun mukaan on luettu sekä uudet että käytetyt autot olivat Tesla (19,2 % kaikista sähköautoista), Volkswagen (11,8 %), Nissan (7,0 %), Hyundai (6,6 %) ja Volvo (5,9 %).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?