Lähes uusia Tesloja on päätynyt suurten korjauskustannusten vuoksi suoraan romuksi

Uutistoimisto Reuters kertoo tapausten vaikuttavan poikkeuksellisilta.

Reuters tutkimien autojen joukossa oli muun muassa yli 120 Tesla Model Y-mallia, joiden matkamittarissa oli lunastushetkellä alle 15 000 kilometriä. Kuvan Tesla sai kunnon osuman Austinissa Yhdysvalloissa.

3.2. 11:41

Kolaroitujen tai muuten vaurioituneiden Teslojen korjaaminen vaikuttaa olevan poikkeuksellisen kallista, kertoo Reuters.

Reuters tarkasteli vakuutusyhtiöiden Yhdysvalloissa romutettavaksi lunastamia satoja Tesloja ja havaitsi, että autojen joukossa oli merkittävä määrä lähes uusia ja vain vähän ajettuja autoja, jotka eivät aina näyttäneet kovinkaan pahasti vaurioituneilta.

Lue lisää: Teslan julkistamat suuret hinnanalennukset vaikuttavat lisänneen myyntiä

Vakuutusyhtiöt olivat kuitenkin jostain syystä mieluummin lunastaneet autot asiakkailta kuin maksaneet niiden korjaamisen.

Esimerkkeinä tapauksista Reuters mainitsee etutörmäyksessä olleen vuosimallin 2022 Tesla Model Y:n, jonka arvoksi oli ennen törmäystä määritelty reilut 56 000 euroa ja kolarin jälkeisiksi korjauskustannuksiksi noin 46 000 euroa.

Sivutörmäyksessä olleen romuksi lunastetun Model Y:n korjausarvio oli puolestaan yli 40 000 euroa, kun auton arvo ennen törmäystä oli 66 000 euroa.

Lue lisää: IS testasi: Käytetyissä Tesloissa alkaa olla tinkivaraa – samoista ketjuista soitti myyjä toisensa perään

Yhdysvaltalaiset vakuutusyhtiöt ja autojen tosiasialliset romuttajat eivät suostuneet kommentoimaan tapauksia Reutersille.

Uutistoimiston mukaan Teslan maine Yhdysvalloissa on yleisesti ottaen kalliisti korjattava. Se ei kuitenkaan ole juuri näkynyt autojen myyntimäärissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?