Vakuutusyhtiö julkaisi hinaustilaston – yllättyykö joku eniten kyytiin nostetuista automalleista?

Eniten myydyt automallit päätyvät useammin hinausauton asiakkaiksi kuin muut. Yllättyikö joku?

Yhden vakuutusyhtiön hinauskumppanin tietoihin perustuvan tilaston mukaan eniten myydyimmät automallit tarvitsevat yleisimmin hinausauton palveluksia.

1.2. 9:41

POP Vakuutuksen hinauskumppanilta Vikingiltä saadun hinaustilaston perusteella vuosien aikana paljon myyty Volkswagen Golf on reilun neljän prosentin osuudella hinatuin. Listalla seuraavat ovat myyntitilastojen voimahahmot Škoda Octavia ja Toyota Avensis (2 %).

Rekisteröintitilaston kärkipaikkoja kuukaudesta toiseen suvereenisesti hallitseva Toyota löytyy tilastosta myös sijoilta 4, 5 ja 6. Kymmenen joukkoon mahtuvat Ford Focus, Opel Astra, Volvo V70 ja Fiat Punto.

Huomionarvoista on se, että vakuutusyhtiön mallikohtaisessa hinaustilastossa ei huomioida auton ikää, yleisyyttä eikä ajettuja kilometrejä, sillä hinauksen tarpeella on selvä yhteys niihin. Sen myöntää vakuutusyhtiökin.

– Mitä enemmän ajokilometrejä vuodessa kertyy, sitä suuremmalla todennäköisyydellä auto päätyy hinaukseen. Ja kun kertyy kilometrejä, kertyy autolle usein myös ikävuosia, joka näkyy luonnollisesti hinaustilastossa siten, että yli kymmenenvuotiaita autoja hinataan eniten ja hinausmäärät tasaisesti kasvavat, mitä vanhempi auto on, POP Vakuutuksen korvauspuolen operatiivinen päällikkö Tommi Lehmusvirta kertoo keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa.

Käyntihäiriö on yleisin hinauksen syy kaikilla vertailun autoilla. Erilaiset moottoriviat ja käyntihäiriöt kirjataan samaan kategoriaan riippuen siitä, miten asiakas on puhelimessa vian kuvaillut.

Lue lisää: Liikennevakuutuslaki menossa uusiksi – muutoksia tulossa esimerkiksi suljetun alueen sääntöön

Toiseksi yleisin syy tilastossa liittyy käynnistysvaikeuksiin.

– Käyntihäiriöiden osuus kaikista meidän suorittamistamme POP Vakuutuksen hinauksista on noin 18 prosenttia, Viking Assistance Oy:n Suomen maajohtaja Miika Leppänen sanoo.

Seuraavaksi yleisimpia syitä ovat rengasrikko ja tyhjentynyt akku.

Lue lisää: Auton vuokrannut lorotti bensiinin sijasta dieseliä tankkiin – ei suostunut maksamaan liki 6 000 euron vahinkoa

Lue lisää: Näin sähköautojen yleistyminen näkyy vahinkoina – ”Saattaa tulla yllätyksenä”

Lue lisää: Miksi sähköauton vakuuttaminen maksaa niin paljon?

Lue lisää: Vakuutusyhtiö varoittaa autolla ulkomaille suuntaavia – ”Omavastuu saattaa olla jopa nelinkertainen”

Lue lisää: Tällaisia vaurioita raemyrsky aiheutti – pelkästään pk-seudulla yhä satoja autoja korjausjonossa

Lue lisää: Nyt myös vakuutusyhtiö varoittaa sähköautojen renkaanvaihtajia – ”Vakuutus ei ikävä kyllä korvaa”

Korjaus 11.30: otsikosta poistettu sana vikaherkkä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?