Toyota veti viime hetkellä sähköautonsa pois suuresta toimintamatka­testistä

Toyota on päättänyt viime hetkellä vetää bZ4X-sähköautonsa nelivetoversion Norjassa järjestettävästä suuresta toimintamatkatestistä.

Toyota osallistuu riippumattomaan testiin Norjassa vain etuvetoisella sähköautollaan.

Norjan Autoliitto NAF järjestää yhdessä norjalaisen Motor-lehden ja ruotsalaisen Vi Bilägare -lehden kanssa vuosittaisen toimintamatkatestin Norjan talvisilla teillä. Tämänvuotinen testi järjestetään keskiviikkona 1. helmikuuta. Testissä autoja ajetaan kunnes akustot ovat tyhjentyneet niin, että auto lakkaa liikkumasta.

Vi Bilägare -lehden mukaan testaajille tuli viime hetkellä muutoksia suunnitelmiinsa, sillä 31 uudesta sähköautomallista testiin osallistuukin vain 29, sillä Toyota päätti vetää testistä nelivetoisen bZ4X:n. Myös sisarmalli Subaru Solterra on pyyhitty testiautojen luettelosta.

–  Olemme päättäneet osallistua pidemmän toimintamatkan tarjoavalla (etuvetoisella) mallilla, ja mielestämme se on paras ratkaisu, Toyotan Norjassa toimiva pr-päällikkö Espen Olsen sanoi TV2:lle.

Mielestämme se on paras ratkaisu.

Vi Bilägare muistutti tiistaina, että bZ4X on toistaiseksi menestynyt huonosti erilaisissa kulutustesteissä. Toyota sai äskettäin kritiikkiä siitä, että auton todellinen toimintamatka on huomattavasti lyhyempi kuin valmistajan ilmoittama WLTP-lukema.

Paljon kertoo automaailman muutoksesta, että tämän vuoden testiautoista peräti 12 on kiinalaisia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?