Tuoreet luvut: maailman suurimman auton­valmistajan tittelistä ei epäselvyyttä

Toyota myi 10,5 miljoonaa ajoneuvoa vuonna 2022, yhtiö sanoi maanantaina.

Asiakkaita maailman suurimman autonvalmistajan Toyotan näyttelytilassa Tokiossa.

30.1. 15:00

Samalla selvisi, että japanilaisjätti on kolmatta vuotta perättäin maailman suurin autonvalmistaja. Konsernin – mukaan lukien kuorma-autoyksikkö Hino Motors ja pienautojen valmistaja Daihatsu –  maailmanlaajuinen myynti putosi 0,1 prosenttia, mutta kotimaassaan konserni kärsi 9,6 prosentin laskun.

Lue lisää: Uusi Toyota Prius ensitestissä: muodonmuutos on raju!  

Maailman toiseksi suurin valmistaja on edelleen saksalainen Volkswagen-konserni. Se ilmoitti aiemmin tässä kuussa alhaisimmasta myynnistään yli kymmeneen vuoteen. Konsernin myyntilukema jäi 8,3 miljoonaan ajoneuvoon. Alakuloista kauppaa Volkswagen selitti Kiinan pandemiasululla ja Ukrainan sodalla, jotka sekoittivat täysin komponenttien toimitusketjut.

Lue lisää: Golfin ikuisuudelta tuntunut valtakausi katkesi – kolme automallia sujahti ohi

Vaikka mikrosiruihin liittyvät toimitusrajoitteet koskivat myös Toyotaa, sen mukaan Aasian vahva kysyntä ja tuotantokapasiteetin kasvu sekä optimointi Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa auttoivat konsernia lisäämään maailmanlaajuista tuotantoaan 5 prosenttia vuonna 2022.

Marraskuussa Toyota ilmoitti maaliskuun lopussa päättyvän tilikauden tuotantoennustettaan 9,2 miljoonaan ajoneuvoon 9,7 miljoonasta.

Lue lisää: Volkswagen on pysäyttänyt Venäjällä olevat järjestelmänsä – korjaamot kaaoksessa

Lue lisää: Toyota pysäyttää tuotannon kuukaudeksi yhdessä tehtaassaan – syy on jo liiankin tuttu

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?