Yrityksissä on parin viime vuoden aikana lisätty voimakkaasti sähkökäyttöisten työsuhdeautojen määrää ja esimerkiksi autoleasingyritys Leaseplanin aktiivisesta henkilöautokannasta jo noin 30 prosenttia on ladattavia.
Suunta on myös yhä vain nouseva, sillä tilattavista leasingautoista ladattavia on tällä hetkellä jo noin 70 prosenttia.
Lisäksi lataaminen työpaikalla kiinnostaa myös monia sähkö- tai lataushybridiauton niin sanotusti omalla rahallaan hankkineita.
Yksi ehdottomasti yleisimmistä leasingpalveluun tulevista tiedusteluista koskeekin sitä, saako työpaikalla ladata.
– Jos työsuhdeauto on vapaalla autoedulla, on sähköauton lataaminen työpaikalla, julkisessa latauspisteessä tai kotona verrattavissa polttomoottoriauton tankkaukseen eli työnantaja maksaa kaikki autoon liittyvät kustannukset, Leaseplanin asiakaspalvelun tiiminvetäjä Sanna Murtonen selventää ja jatkaa:
– Vuosille 2021–2025 tehdyn verotukipäätöksen mukaan työnantaja voi tarjota latausmahdollisuutta verovapaasti myös käyttöedulla olevan työsuhdeauton tai työntekijän oman auton lataamiseen työpaikalla ja julkisissa latauspisteissä. Tämä ei koske työntekijän kotona tapahtuvaa latausta. Veroetu tarkoittaa, ettei työnantajan tarjoama sähköauton lataus nosta työntekijän ansiotuloja.
Lue lisää: Asiantuntija: Kun sähkön hinta on huipussaan, autoilijat harhautuvat vertailuissaan
Murtonen kertoo, ettei työnantajalla kuitenkaan ole velvoitetta tarjota ilmaislatausetuutta, vaan se on täysin vapaaehtoista. Sama koskee latausmahdollisuutta ylipäätään.
Ilmainen lataaminen on lisäksi ilmaista vain sen saajalle, ei tarjoajalle.