Lada on julkaissut uuden mallin – muotoilu melko suoraviivaista

Autojen tuotanto jatkuu Venäjällä suurista vaikeuksista huolimatta. Yksi todiste jatkuvuudesta on Lada Niva Legend ja sen tuoreutettu hyötyajoneuvoversio.

Ladan muotoilutaktiikka: perästä poikki ja tavaralava taka-akselin päälle. Lada Niva on korkeasta kotimaisuusasteestaan yksi harvoista automalleista, joita Venäjällä yhä tuotetaan. Nivankin tuotanto on tosin kärsinyt pakotteista ja autoja on valmistettu esimerkiksi ilman turvavöitä, katalysaattoria ja ohjaustehostimia.

27.1. 14:45

Tavarankuljetuksiin markkinoitava uutuus-Lada on päivitetty versio edellisestä Lada Niva pick-upista ja sitä myydään sekä kaksi- että viisipaikkaisena. Versiosta riippuen uutuus pystyy kuljettamaan aiempaa enemmän hyötykuormaa eli enimmillään 800 kiloa tavaraa. Kantavuus on siis kasvanut 185 kilogrammaa, ja suurempaan koppaan mahtuu kaksi eurolavaa.

Kuinka eteneminen sujuu täydellä kuormalla, onkin sitten toinen juttu: 1,7-litrainen bensiinimoottori kehittää vain 82 hevosvoimaa ja 129 newtonmetrin väännön. Voimalinja hyöty-Ladassa on sama kuin mallin henkilöautoversioissa: neliveto lukittavalla tasauspyörästöllä ja viisilovisella manuaalivaihteistolla.

Lue lisää: Ladan maalauslinjalta on loppunut maali

Tavaraa voi tosin ominaisuuksien puolesta kuljettaa myös huonossa maastossa, sillä nelivetojärjestelmän ohella myös maavara on asiallinen, 24 senttimetriä. Lada Niva pickupin huippunopeus maantiellä on 110 km/h ja ilmoitettu polttoaineen kulutus vähintään 12-13 litraa malliversiosta riippuen.

Niva-hyötyajoneuvo maksaa Venäjällä 16 500-24 500 euroa matkustamoratkaisusta ja varustelusta riippuen. Hintaa nostavat muun muassa vahvistettu taka-akseli, ilmastointi ja lasikuituinen tavaratilan kuomu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?