Näin paljon autoilija maksaa vuodessa huolloista ja korjauksista – tilasto ei huomioi kuitenkaan tärkeää pointtia

Suomalaisilta autonomistajilta kuluu auton huoltoihin ja korjauksiin keskimäärin 1 070 euroa vuosittain.

Auton huoltaminen ja korjaaminen on kallistunut kymmenessä vuodessa 18 prosenttia.

26.1. 14:45

Se ei liene kuitenkaan koko totuus, sillä todennäköisesti suomalaisilla kuluu autojen korjauksiin ja huoltoihin vielä enemmän rahaa kuin Tilastokeskuksen ja Autoalan tiedotuskeskuksen ilmoittama reilun tonnin summa, autoverkkokauppa Beely kertoo.

Tilastot yksityisajoneuvojen kuluista sisältävät nimittäin autojen lisäksi moottori- ja polkupyörät, joiden huoltaminen on yleensä huomattavasti edullisempaa kuin autojen käyttäminen pajalla.

Beelyn tiedotteen mukaan yksityisajoneuvojen huolto- ja korjauskulut ovat kasvaneet 18 prosenttia vuodesta 2013. Keskimäärin jokainen autonomistaja käytti viime vuonna huoltoihin ja korjauksiin 195 euroa enemmän kuin kymmenen vuotta sitten.

Lue lisää: Tuulilaseja koskevia katsastusmääräyksiä on tarkennettu – tämä kaikki johtaa nyt korjauskehotukseen

Ennen viime vuonna tapahtunutta polttoaineen hinnan isoa nousua autojen korjauskulut kasvoivat suhteessa nopeammin kuin mitkään muut autonomistajan kulut.

Yksi selittävä tekijä on Beelyn mukaan autokannan vanheneminen. Viime vuonna suomalaisen henkilöauton keski-ikä nousi 12,9 vuoteen. Henkilöautokanta on vanhentunut yhtäjaksoisesti vuodesta 2007.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?