Asiantuntija: Kun sähkön hinta on huipussaan, autoilijat harhautuvat vertailuissaan

Vaikka sähkön hinta on kallistunut, asiantuntija pitää sähköautoa edelleen taloudellisesti kannattava verrattuna ajamiseen bensiini- tai dieselmoottorisella autolla.

Cecilia Routledge kehottaa sähköautoilijoita suosimaan pörssisähköä.

28.1. 10:40

– Vuoden 2023 keskeisenä kysymyksenä on talous eli niin latauksen hinta kuin sähköajoneuvojen omistajien kyky maksaa latauksesta, sähköautojen latausliiketoimintaan erikoistuneen CTEK:n johtaja Cecilia Routledge toteaa yhtiön trendikatsauksessa.

Kun sähkön hinta on käynyt huippulukemissa, esimerkiksi ladattavan hybridiauton haltija on voinut todeta bensapumpulla vierailun tulevan halvemmaksi kuin latauspistokkeen käytön.

– Kuluttajat harhautuvat usein tekemään hintavertailua polttomoottoriautojen ja sähköautojen välillä pahimpien hintaskenaarioiden mukaan. Tiettyinä vuorokaudenaikoina sähkön hinta on toki korkea, mutta älykästä latausta hyödyntäen sähköauto voittaa edelleen bensiini- tai dieselmoottorilla varustetun auton, Routledge sanoo

Routledge neuvoo sähköauton omistajaa suosimaan pörssisähköä. Sähköautojen ja latauslaitteiden älykkään tekniikan ansiosta kuluttaja hyötyy ajoittamalla latauksen siihen hetkeen, kun sähkön hinta on kuluttajan hyväksymällä tasolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?