Venäläinen vakuutusjätti julkisti tietoja vähissä olevista osista – listalla ainakin yksi yllätys

Varsinkin länsiautoilla ajavia koskeva osapula on pahentunut Venäjällä koko ajan. Isona syynä on maan autoalan vahvasti tuontiin nojannut liiketoiminta.

Kulutusosissa tilanne on tyypillisesti paljon parempi kuin esimerkiksi laseissa ja koripelleissä. Korjattavia autoja seisoo kuitenkin Venäjällä jo runsaasti jonossa – osin vailla minkäänlaista tietoa siitä, milloin sopivia osia voisi mahdollisesti olla luvassa.

26.1. 12:45

Venäjän pahasti yskivä autoteollisuus ja huolto- sekä korjausosien puute on jo yleisesti tunnettu fakta. Siitä, mistä kaikista osista tällä hetkellä on tai ei ole pulaa, on kuitenkin liikkeellä ristiriitaisia tietoja.

Asiaan tuoretta valaistusta tuo Venäjän suurimpiin vakuutusyhtiöihin kuuluvan Ingosstrakhin tiedote, jonka mukaan erityisen vähissä ovat nyt länsiautojen korinosat sekä jokseenkin kaikki tavalla tai toisella autojen elektroniikkajärjestelmiin liittyvä.

Lue lisää: Putin ei aio kokeilla uutta Moskvitshia – moni aiempi autoesittely on mennyt presidentiltä pahasti vihkoon

Varsinkin mikroprosessoreita sisältävien osien hankkiminen on nyt Ingosstrakhin mukaan Venäjällä todellisen työn ja tuskan takana.

Pulaa on myös turvajärjestelmien osista, johdotuksista sekä sisustan komponenteista.

Kenties hieman yllättäen hyvin vähiin ovat käyneet myös monien automallien lasit, joista noin neljäs-viidesosaa ei valmisteta Venäjällä.

Lue lisää: Lahden kaupunki häätää mailtaan jo toisen Teboil-aseman – ”Joku muu tulee kyllä venäläisen yhtiön tilalle”

Venäjällä sattuu päivittäin satoja liikenneonnettomuuksia, joissa vahingoittuu myös merkittävä määrä ajokalustoa.

Autoja kuluttavat Venäjälläkin onnettomuuksien ja vahinkojen ohella myös kilometrit, joita venäläisille kertyy keskimäärin noin 17 500 km:n edestä joka vuosi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?