Putin ei aio kokeilla uutta Moskvitshia – moni aiempi autoesittely on mennyt presidentiltä pahasti vihkoon

Uusi Moskvitsh on todellisuudessa kiinalaisen JAC Motorsin valmistama JAC JS4.

Renaulilta viedyssä autotehtaassa koottu kiinalaisauto palvelee tällä hetkellä lähinnä Venäjän valtionhallinnon propagandatarkoituksia. Moskvitshiksi nimetyssä JACissa ei venäläislehtien mukaan ole yhtä ainutta Venäjällä valmistettua osaa.

24.12.2022 12:00

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei aio testata uutta Moskvitshia henkilökohtaisesti, kertoo Venäjän valtiollinen uutistoimisto RIA Novosti.

Asian on vahvistanut RIA Novostille Putinin tiedottaja Dmitri Peskov.

Lue lisää: Yli 60-vuotias huomattavan bensasyöppö neuvostomoottori otetaan Venäjällä uudelleen valmistukseen

– Tiedätkö, ei vielä, presidentillä ei ole vielä sellaisia ​​suunnitelmia, Peskov kertoi.

Putinin erikoisen arastelun syy ei ole tiedossa, mutta selvää on, että monet Venäjän presidentin autotestauksista ovat aiemmin johtaneet melkoisiin viestintäkatastrofeihin.

Putin on muun muassa kuvattu takavuosina tuolloin aivan upouuden Lada Grantan melko epätoivoisen käynnistysyrityksen parissa sekä myös mukana nykimässä UAZ Patriotista irtoavia osia.

Lue lisää: Lukashenka kertoo tehneensä Putinin kanssa autosopimuksen – Neuvostoliitosta tuttu merkki otetaan uudelleen tuotantoon

Yleisesti ottaen Vladimir Putin on suhtautunut Venäjän autoteollisuuteen ja sen tuotteisiin hyvin kiinnostuneesti. Presidentti on osallistunut esimerkiksi venäläisen luksusmerkki Auruksen suunnitteluun tiettävästi myös henkilökohtaisesti ja nostanut Krimin sillan vihkiäisissä esiin venäläistä kuorma-automerkki Kamazia.

Osansa Venäjän valtionpäämiehen tämänhetkiseen Mosse-arkailuun voi olla myös sillä, että Renaultilta pakkokansallistetussa Moskovan autotehtaassa koottava uusi Moskvitsh ei todellisuudessa ole venäläinen vaan täysin kiinalainen auto.

Lue lisää: Lukashenka otti kantaa Putinin Moskvitsh-projektiin – ”Ehkä ne eivät ole yhtä hyviä kuin Mercedes-autot”

Kaikki uudet Moskvitshit ovat nimittäin sataprosenttisesti kiinalaisia JACeja, joiden venäläisistä hyväksymiskuvista ei löydy asiaa selvittäneiden paikallisten automedioiden mukaan mistään edes Moskvitshin tuotemerkkiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?