Suomen suurin autoliikkeiden kilpailutuspalvelu on myyty – näin ostaja kommentoi

Viime vuosina reippaasti kasvanut huutokauppapalvelu Autovex vaihtaa omistajaa.

Verkossa toimiva autohuutokauppapalvelu kiinnosti norjalaisostajaa.

24.12.2022 7:00

Norjalainen pörssiyhtiö Schibsted on ostanut 79 prosentin omistusosuuden suomalaisesta Autovex-yrityksestä.

Autovex on Suomen suurin autoliikkeiden kilpailutuspalvelu, jonka kautta kuluttaja voi myydä autonsa eniten tarjoavalle autoliikkeelle nettihuutokauppaperiaatteella.

Palveluun kerrotaan lisättävän tällä hetkellä noin tuhat myytävää autoa kuukaudessa ja sen piirissä on jopa reilut 800 suomalaista autoliikettä.

Lue lisää: Tässä tärkeimmät syyt siihen, miksi suomalainen haluaa omistusautoilla – ja nimenomaan käytetyllä autolla

Autovexin perusti vuonna 2018 Sebastian Frick, ja nykyään yritys työllistää Helsingissä noin 20 henkilöä. Autovex on kasvanut poikkeuksellista tahtia perustamisensa jälkeen, ja sen palvelun kautta on myyty autoja jo noin 350 miljoonan euron arvosta.

Määrällisesti autoja on mennyt kaupaksi lähes 20 000 kappaletta.

Lue lisää: Käytettyjen autojen suurvälittäjän tiedot kertovat dieselautoja kauppaavien myyntiahdingosta – tässä ovat nyt mediaanihinnat

Yrityksen tulot kasvoivat noin 330 prosentilla välillä Q3/2021–Q3/2022.

– Ryhtyessämme Autovexin pääomistajaksi jatkamme samalla Suomen kasvavaan markkinaan sijoittamista ja laajennamme seuraavan sukupolven markkinapaikkojen portfoliotamme Motor-liiketoiminta-alueellamme. Autovex johtaa käytettyjen autojen C2B-huutokauppojen markkinoita Suomessa, ja näemme sen liiketoiminnassa suurta kasvupotentiaalia. Tällä hetkellä Suomessa myydään noin 270 000 käytettyä autoa kuluttajalta autoliikkeelle joka vuosi, Schibsted Nordic Marketplacesin johtaja Christian Printzell Halvorsen kommentoi kauppaa yrityksen tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?