Sähköautojen latauslaitteista löydetty turvauhkia – ”Voivat horjuttaa sähköverkkoa, varastaa salasanoja ja korttitietoja”

Hakkerit voivat hyödyntää helposti sähköautojen latauslaitteiden haavoittuvuuksia, tutkimuslöydöt paljastavat.

23.11. 12:08

Ruotsalainen Vi bilägare -lehti paljasti hiljattain useita vakavia puutteita MG-sähköauton tietoturvaan liittyen, mutta eivät vain autot itsessään aiheuta kyberturvallisuusriskejä, sillä jopa sähköautojen omistajille oleelliset latauslaitteet voivat kiinnostaa hakkereita, lehti kirjoittaa.

Yhdysvaltain energiaministeriön alainen ydinaselaboratorio Sandia kertoo tuoreessa raportissaan, että lataustekniikassa voi olla vakavia tietoturvapuutteita, jotka jättävät oven avoimeksi hakkereille.

– Ne ovat niin huonosti turvattuja, että jonain päivänä niitä voitaisiin käyttää koko sähköverkon horjuttamiseen, ja jo nyt niissä on monia turvallisuusongelmia, kirjoittaa katsauksesta raportoinut The Register -sivusto.

Tutkijat ovat testanneet kymmenkunta erilaista sähköauton laturia. Testit osoittavat, että laturien kautta hakkerit voivat vaikuttaa sähköverkkoon, lähettää haittaohjelmia, varastaa salasanoja ja korttitietoja tai keskeyttää latauksen. Kaikissa seitsemässä testatussa autossa tutkijat pääsivät kiinni auton ja latauslaitteen väliseen yhteyteen käyttämällä pientä radiolähetintä noin 50 metrin etäisyydeltä.

Lue lisää: Volvo tavoittelee 1 000 km:n toimintamatkaa autoilleen – ”latausaika puolittuu”

Lue lisää: Jättiyrityksen johtaja löi pöytään km-lukeman, jolla sähköauto kompensoi syntejään

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?