Uudet Ladat eivät kelpaa venäläiselle taksijätille – sama firma toimii Suomessa nimellä Yango

Uudet Ladat eivät sovellu takseiksi eivätkä myöskään yhteiskäyttöautoiksi, sanoo yli 50 000:ttä uutta taksiautoa parhaillaan etsivä Yandex.

Ladojen valmistaminen on takkuillut Ukrainan sodan alkamisen jälkeen pahasti. Tällä hetkellä Venäjällä ei esimerkiksi pystytä valmistamaan autoihin sopivia automaattivaihteistoja.

24.11. 8:57

Venäläinen taksijätti Yandex Taxi ja Lada-valmistaja Avtovaz jatkavat yhä keskusteluja uusien taksiautojen toimittamisesta, mutta vaikeuksien saattelemana, kertovat autoalaa seuraavat venäläismediat.

Venäjän Googleksikin kutsuttu Yandex operoi muiden liiketoimintojensa ohella myös satojen tuhansien taksien ja kuljettajien laivastoa, joka vaatii yksinomaan Venäjällä yli 50 000 taksiauton vuosittaista uusimista.

Lue lisää: Yango-kyltillä varustettu Toyota päätyi pahaan paikkaan

Yandex Taxi toimii Suomessa nimellä Yango.

Yandexin mukaan se ei halua ostaa uusia Ladoja, sillä pakotteiden vuoksi sopivia Lada-malleja ei ole enää saatavilla automaattivaihteisina.

– Tietenkin he ovat valmiita käyttämään käsivaihteistoa useissa kaupungeissa, mutta he keskittyvät pääasiassa automaattivaihteistoon. Tämä ei ole ensi vuoden kysymys, vaan hieman pidemmän aikavälin suunnittelusta suhteistamme Yandexiin, Avtovazin pääjohtaja Maksim Sokolov kommentoi tilannetta Ria Novostille.

Lue lisää: Kokoomuksen kansanedustaja vaatii Yango-taksien kieltämistä

Sokolov toimi vuosina 2012-18 presidentti Vladimir Putinin hallinnon liikenneministerinä.

Yandex otti yhteyttä Avtovaziin syksyllä 2022, kun sen taksiautojen uusiminen alkoi sakata pahasti.

Lue lisää: HS: Yango-taksien taustayhtiön palvelut on nyt kielletty Baltiassa – Suomessa toiminta saa jatkua

Avtovazin ohella Yandex neuvottelee myös kiinalaisten autonvalmistajien kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?