Tällaisia vaurioita raemyrsky aiheutti – pelkästään pk-seudulla yhä satoja autoja korjausjonossa

Elokuun viimeisenä viikonloppuna eteläistä Suomea riepotelleen raekuuron jälkiä korjataan edelleen. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla satoja autoja odottaa yhä pääsyä peltien oikaisuun.

Elokuinen raemyrsky koetteli autojen ulkokuoria monin paikoin Etelä-Suomessa. Rakeiden tulon laannuttua vakuutusyhtiöiden puhelinpalvelut ruuhkautuivat. Pian alkoivat soida puhelimet myös autokorjaamoissa.

Ilta-Sanomat kertoi myrskyn jälkeen, että puheluiden määrän perusteella eniten raevaurioita syntyi pääkaupunkiseudulla ja Hämeen seudulla. Autojen korit olivat koetuksella. Pelkästään pääkaupungin ympäristössä korjausta joutuu nyt odottelemaan pahimmillaan pitkälle ensi vuoden puolelle.

Lue lisää: Jättirakeita taivaan täydeltä ympäri Etelä-Suomea – tällaista jälki oli Espoossa

Lue lisää: Golf­pallon kokoiset rakeet ruhjoivat autoja lommoille Lahdessa: ”En ole ikinä nähnyt vastaavaa”

Nelostien varrella rakeet tulivat tämänkokoisina.

Valkoisen Teslan keula sai tuntuvia osumia.

Autojen katoista löytyi myrskyn jäljiltä lukuisia lommoja, jotka on kuvassa merkitty teipinpalasilla.

Vaikka rakeita kuvailtiin enimmillään golfpallon kokoisiksi, autojen kärsimät vauriot ovat korjattavissa. Korjausta joutuu jonottamaan ensi vuoden puolelle asti, jos haluaa autonsa kuntoon niin kutsutulla PDR-korjaustekniikalla. Paintless Dent Repair (PDR) on menetelmä, jossa pienet lommot tai kolhut pyritään oikaisemaan maalauksen sijasta.Tekniikka on Suomessa hallussa, mutta osaavia tekijöitä ei ole paljon.

Alla olevassa kuvassa näkyy korjaamoiden käyttämiä liimanappeja, joiden avulla oikaistaan kohtia, joihin ei pääse taustapuolelta, Vesa Mattila Autoklinikka-Yhtiöistä kertoi IS:lle. Uutta maalia ei tarvita, jos maalipinta on säilynyt ehjänä.

Laajoihin kaskovakuutuksiin kuuluu usein luonnonilmiövakuutus. Vakuutusehdoissa on erikseen mainittu, että vakuutus korvaa raesateen auton ulkopintoihin aiheuttamat vahingot.

Pitkäksi venyneistä korjausjonoista kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue lisää: Oletko tarkistanut autosi raemyrskyn jälkeen? Pesu voi paljastaa todellisen kunnon

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?