Tuntuvatko talvirenkaat kalliilta? Hintadata kertoo hyvän ostopaikan odottavan jo aivan nurkan takana

Talvirenkaiden hinnat alkavat hiljalleen olla vuoden korkeimmalla tasolla.

Vanhat talvirenkaat saattaa hyvinkin kannattaa vaihtaa tuoreempiin esimerkiksi marraskuun Black Friday -tarjousajankohdan yhteydessä.

11.10.2022 5:55

Hintaopas-palvelun keräämien tietojen mukaan rengashankinnoissa saattaa kuitenkin pystyä säästämään, mikäli talvirenkaiden ostoa voi viivästyttää joko marraskuun loppupuolelle tai vaihtoehtoisesti helmi-maaliskuulle saakka.

Marraskuussa julkistetaan nimittäin joulukaupan käynnistäjänä pidetyt niin sanotut Black Friday -tarjoukset, jotka ovat myös aiempina tutkimusvuosina laskeneet talvirenkaiden hintatasoa.

Lue lisää: Autoliitto varoittaa: Talvirenkaiden vaihto ei yksin takaa turvallisuutta –  kesärenkaiden pito alkaa heiketä jo plussakeleissä

Helmi-maaliskuussa talvirenkaiden hinnat taas laskenevat perinteiseen tapaan koko vuoden halvimmalle tasolle.

– Jos tilanne sallii, voi kuluttaja säästää huomattavia summia odottamalla rengashankintojen kanssa marraskuun loppuun, Hintaopas.fi-palvelun Suomen maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kertoo tiedotteessa.

Viime vuonna halvin yksittäinen päivä talvirenkaiden ostamiseen oli 21. helmikuuta.

– Eli jos renkaat ovat riittävässä kunnossa vielä yhden talven ajoihin, voi hankintaa siirtämällä säästää merkittävän summan, Matinvesi-Bassett neuvoo.

Rengashankintoja siirrettäessä on kuitenkin syytä muistaa turvallisuus.

Talvirenkaissa on oltava aina vähintään kolmen millimetrin urasyvyys, mutta varsinkin vaikeissa olosuhteissa ajettaessa suositeltavaa on, että syvyys olisi vähintään viisi millimetriä.

Lue lisää: Näin hoidat vanteet ja renkaat säilytyskuntoon – uhkana muun muassa hapettuminen ja homehtuminen

Nastarenkaissa on lisäksi huomioitava myös nastojen määrä.

– Maailmantilanteen myötä nousseet materiaali- ja kuljetushinnat ovat vaikuttaneet selkeästi myös talvirenkaiden hintoihin tänä vuonna.

Talvirenkaiden hinnat ovat vuoden halvimmalla tasollaan noin 10 prosenttia vuoden korkeimpia hintoja alemmat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?