Motonet sulkee autonpesukatokset energiansäästösyistä

Kova kulutus johtuu talvipesujen vaatimasta sulanapitojärjestelmästä.

Auton peseminen talvella ulkopesukatoksessa kuluttaa paljon energiaa, sillä lattiapinta täytyy jäätymissyistä pitää plusasteisena.

4.10. 15:34

Motonet-tavaratalojen pihoilla olevat auton itsepalvelupesupisteet suljetaan talvikaudeksi, koska pesukatosten sulana pito kuluttaa paljon energiaa, kertoo tavaratalot omistava Broman Yhtiöt Oy.

Toimenpide on osa yhtiön laajaa energiansäästöohjelmaa, jonka puitteissa aiotaan säästää energiankulutuksessa 20 prosenttia.

Lue lisää: ”Jotenkin tuntuu, että Teboil kusetti luvuilla” – Sveitsin­portin jättänyt kauppias paljastaa nyt tappiot euroissa

– Olemme tehneet useita toimenpiteitä, joilla pystymme säästämään konsernitasolla jopa 350 000 kWh kuukaudessa. Viikkotasolla kohdekohtainen sähkönsäästö on jo nyt jopa yli 25 % ja talvea kohti hyöty vain kasvaa. Kiinteistöjen talotekniikka on pitkälle automatisoitua ja säädettävissä ja valvottavissa keskitetysti, mikä mahdollistaa nopean reagoinnin, sanoo Motonetin tiedotteessa tuore toimitusjohtaja Marko Röytiö.

Autonpesupaikkojen sulkemisen ohella säästötoimet näkyvät asiakkaille muun muassa valaistuksen vähenemisenä sisällä ja valomainoksissa. Myös tavaratalojen sisäilman lämpötilaa on jo laskettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?