Muistatko Team Ahman? Täällä sarjassa esiintynyt Saab 95 on nykyään

Team Ahma oli vuosina 1998–2007 valmistunut suomalainen komediasarja.

Vuosia kestäneet televisioesiintymiset tekivät sinisestä Saabista monille tutun tapauksen. Auto on maalattu ja kunnostettu joitakin vuosia sitten.

1.10. 7:15

Vuonna 1997 aloittanut televisiokanava Nelonen tilasi alkuvuosinaan Pirkka-Pekka Peteliuksen Pee Pee Visio -yhtiöltä Team Ahma -sarjaa, joka oli myös Nelosen ensimmäinen kotimainen draamasarjatuotanto.

Sarjassa tiepalvelumiehet Jarno Ahma ja Alpo Kurkinen eli yhdessä Team-Ahma, ajoivat VGV-500 -rekisterinumerolla varustetulla farmarimallisella Saab 95:llä ja auttoivat epäonnisia autoilijoita.

Ahma-Saabin televisiovarustukseen kuului muun muassa näyttävä karjapuskuri lisävaloineen. Se ja kaikki muutkin aikakauden herkut ovat yhä paikoillaan.

Sarjassa esiintynyt Saab 95 on yhä olemassa ja täyttää lokakuun alussa 50 vuotta.

Auton nykyinen sijoituspaikka on Varkaus ja sen käytöstä vastaa tällä hetkellä Autoliiton Varkauden osasto

Lue lisää: Autoliitto kehottaa tarkistamaan nyt takavalot – tästä syystä ne eivät kaikilla pala

Saabin televisioajan jälkeiseen historiaan liittyy muun muassa omistuksen siirtyminen Pirkka-Pekka Peteliuksen yrityksestä koomikko Jope Ruonansuulle.

Sarjan toinen päähenkilö oli Pirkka-Pekka Peteliuksen esittämä tiepalvelumies Jarno Ahma.

Nykyään autovanhuksen pääkäyttötarkoitus on mukanaolo Autoliiton Varkauden osaston tapahtumissa.

Osastosta kerrotaan, että parhaimmillaan televisiotähteä on tultu kuvaamaan jopa satojen kilometrien päästä ja kaikkiaan autosta on otettu eri tilaisuuksissa arviolta jo tuhansia valokuvia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?