ZR: Georgian rajalle ruuhkaan jumittuneet venäläiset ovat alkaneet myydä autojaan

Rajalla kärkkyy myös tilanteesta hyötymään pyrkiviä kauppamiehiä.

Venäjän ja Georgian väliselle rajalle kiemurtelee kilometrejä pitkä hitaasti etenevä jono, joka päättyy raja-asemaan. Kaikkiaan jonossa on tuhansia autoja.

29.9.2022 10:02

Venäjän laajalevikkisin autolehti Za Rulem raportoi nyt Venäjältä Georgiaan vievälle pääväylälle syntyneistä spontaaneista automarkkinoista, joiden syynä ovat raja-alueen massiiviset ruuhkat.

Venäjältä pois haluavien matkaajien muodostama ruuhkajono on jo kilometrejä pitkä ja etenemisvauhti on niin hidas, että jonon tämänhetkisen häntäpään arvioidaan olevan Georgian puolella nykyisellä vauhdilla vasta noin viikon päästä.

Kävellen rajan yli Georgiaan pääsee autokaistaa huomattavasti nopeammin, mikä on saanut jonottajat myymään autojaan.

Lue lisää: EU-komissio esittää Venäjän rajalle vievien suomalaisväylien luokituksen alentamista

Jonossa seisovien autojen myynti-ilmoituksia on julkaistu rajaliikenteen tilannetta seuraavilla Telegram-kanavilla, joissa myyjät ilmoittavat tyypillisesti auton merkin, mallin, hinnan sekä etäisyyden rajatarkastuspisteestä.

Eräs jonottaja kauppaa esimerkiksi kuusi kilometriä jonon kärjestä sijaitsevaa BMW-merkkistä autoaan 1,5 miljoonalla ruplalla (noin 27 000 eurolla) ja ilmoittaa lähtevänsä rajalle jalkaisin.

Toisessa ilmoituksessa myynnissä on puolestaan valmiilta jonotuspaikalta Subaru-henkilöauto, hintaan 400 000 ruplaa (noin 7200 euroa).

Lue lisää: Tässä on mitä ilmeisimmin auto, joka on se ”venäläisistä venäläisin” – Putinin limusiini jäi kauas äänikärjestä

Za Rulem kertoo, että rajaliikennettä Telegram-kanavilla ilmoittelee myös tilanteesta tavalla tai toisella hyötymään pyrkiviä ostajia.

Lisäksi jonottajille kaupataan polkupyöriä, skoottereita ja muita henkilökohtaisia ​​liikkumisvälineitä.

Georgian rajalle on perustettu myös Venäjän armeijan rekisteröinti- ja värväystoimisto, joka jakaa värväysilmoituksia liikekannallepanon piiriin kuuluville jonottajille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?