Tältä näyttää Saksan armeijan uusi selkäranka-auto – IS Hannoverin kuljetusmessuilla

Bundeswehr esittelee messuilla logistiikkakalustoaan ja kertoo messuvieraille työ- ja koulutusmahdollisuuksista armeijassa.

Rheinmetall MAN UTF vastaa suunnilleen Suomen käyttämiä Sisu Defence 6x6 ja Sisu Defence 8x8 -ajoneuvoja. Auton konekiväärijalusta näkyy hytin yläpuolella. Kuvassa olevan mallin pituus on 10,30 metriä, leveys 2,55 metriä ja korkeus 3,90 metriä.

23.9. 14:41

MAN-tekniikkaan perustuva Rheinmetall UTF -maastokuorma-auto on Saksan puolustusvoimien eli Bundeswehrin logistinen selkäranka.

Näin kertoo Hannoverin kuljetusmessuilla aliupseeri Hans, jonka mukaan myös työ ja asepalvelus Saksan armeijassa kiinnostavat nyt saksalaisnuorisoa enemmän kuin aiemmin.

Lue lisää: Liettuaan kerätään parhaillaan Ukrainan armeijalle toimitettavia dieseleitä – tällaiset käytetyt autot kelpaavat nyt sotaan

Esillä oleva Rheinmetall MAN UTF 6x6 on kahdesta armeijan käytössä olevasta mallista pienempi.

Isompi olisi muuten periaatteessa melko samanlainen, mutta neliakselinen ja kahdeksanvetoinen 8x8 -malli.

Kummassakin autossa on 440-hevosvoimainen kuusisylinterinen rividiesel, jonka iskutilavuus on 10,5 litraa.

Vaihteisto on automaattinen ja kokonaismassaa pikkumallin tapauksessa 29 tonnia, josta kuormaa enintään viisi tonnia.

Huippunopeus on 90 kilometriä tunnissa, nousukyky 60 astetta ja kahluusyvyys 1,5 metriä.

Lue lisää: Venäläiset huolissaan – pitääkö tavallisten kaupunkilaisten katumaasturit luovuttaa pian rintamalle?

Turvallisuussyistä pelkällä etunimellään esiintyvä Hans kertoo, että esillä oleva ajoneuvo on varustettu erityisesti kommunikointi- ja tiedustelukäyttöä ajatellen. Aseistuksena auton katolla on lähinnä itsepuolustukseen tarkoitettu MG3-konekivääri.

Kaikkiaan Saksan armeijalle on tarkoitus valmistaa vuoteen 2024 mennessä yli 2 500 Rheinmetall MAN -kuorma-autoa. Niistä suurin osa on jo toimitettu ja operatiivisessa käytössä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?