Kuningatar Elisabet rakasti autoja – talliin kertyi huikea kokoelma, ihastui järeään maastomalliin

Edesmennyt kuningatar Elisabet rakasti autoja. Hän jatkoi ajamista vielä kolme vuotta ennen kuolemaansa – ilman ajokorttia.

Kuningatar Elisabet tarkasteli uutta Range Roveria 2013 Lontoossa. Hän ajoi itse autoillaan 93-vuotiaaksi asti.

20.9. 13:00

Kuningatar Elisabet tunnettiin suurena autojen ihailijana jo varhain. Vuonna 1950 hän osallistui prinsessana ensimmäiseen Britannian Grand Prix Formula 1 -kilpailuun Silverstonessa.

Kuningattarena vuodesta 1952 hänen ei enää koskaan olisi tarvinnut ajaa elämässään, mutta hän omisti lukuisia autoja ja hän myös ajoi niillä. Poikkeuksellista kuningattaren ajamisessa oli se, että hän oli ainoa henkilö Isossa-Britanniassa, jonka ei tarvinnut hankkia ajokorttia ajaakseen julkisilla teillä.

Lue lisää: Kuningatar Elisabet kiiruhti Jaguarilla kirkkoon – lapsiperhe hämmästeli huristelua

Kuningatar suosi luonnollisesti brittimerkkejä. Tässä hänelle esitellään Range Roveria, joka kuuluu Jaguar Land Roverin merkkivalikoimaan. Vuodesta 2008 JLR on ollut osa intialaista Tata Motorsia.

Kuningatar vieraili usein autonvalmistajien luona ja erilaisissa näyttelytilaisuuksissa. Hänen omaan kalustoonsa kuului useita brittimerkkejä, kuten Rolls-Royce, Bentley, Jaguar, Land Rover, Vauxhall ja Daimler. Hotcars-sivuston mukaan kuningattaren autokokoelman arvoksi on laskettu noin 16 miljoonaa euroa. Erityisesti kuningatar tuntui arvostavan arkikäytössä järeää Land Rover Defender -mallia, brittilehdet ovat vuosien varrella kertoneet.

Viimeisinä elinvuosinaan kuningatar Elisabet ei enää ajanut itse.

Lue lisää: Ruotsin kuninkaan luottomerkki on...

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?