Ensimmäiset asiakkaat saivat toivomansa sähköauton – ”Miksi meidän pitäisi ostaa akku?”

Vietnamilainen autonvalmistaja Vinfast toimitti viikonloppuna ensimmäiset sata sähkökäyttöistä VF 8 -katumaasturia kotimaisille asiakkailleen. Vinfast aikoo rahdata 5 000 sähköautoa Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Eurooppaan marraskuun alussa ja toimittaa ne asiakkailleen joulukuun aikana.

Vinfast luovutti juhlallisesti ensimmäiset VF 8 -mallinsa asiakkailleen viikonloppuna Vietnamissa.

12.9.2022 12:15

Vuonna 2019 toimintansa aloittanut Vinfast valmistautuu laajentumaan Yhdysvaltain ja Euroopan markkinoilla, joilla se toivoo kilpailevansa perinteisten autovalmistajien ja startup-yritysten kanssa kahdella täysin sähköisellä SUV-mallillaan, VF 8:lla ja VF 9:llä. Houkuttimena on hankintahintaa alentava akkuleasing.

Yhtiö on rekisteröinyt maailmanlaajuisesti lähes 65 000 varausta, ja se aikoo myydä 750 000 sähköautoa vuodessa vuoteen 2026 mennessä.

Lue lisää: Vietnamilainen Teslan haastaja tähyää Eurooppaan – nyt myös Skandinavia mainittu

Nguyen Khac Chung oli yksi ensimmäisistä, jotka saivat tilaamansa auton.

– Ajattelin, että minun piti odottaa marraskuuhun, jotta saan autoni, mutta yllätyin lyhyestä odotusajasta, tammikuussa autonsa tilannut Chung sanoi.

– Ajoakun liisaaminen on asiakkaalle etu, hän lisäsi.

– Miksi meidän pitäisi ostaa akku?

Lue lisää: Tässä on Vietnamin vastaus Teslalle – ajoakun voi liisata

VF 8- ja VF 9-ajoneuvojen hinnat alkavat alle 42 500 ja yli 57 500 eurosta yhdysvaltalaisille asiakkaille ilman sähköakun vuokrauskustannuksia. Syyskuusta alkaen yhtiö tarjoaa asiakkaille myös akkuja sisältäviä hintavaihtoehtoja.

Työntekijä rakentaa Vinfastin autoa Haiphongissa Vietnamissa.

Maaliskuussa Vinfast kertoi rakentavansa tuotantolaitoksen Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinaan, jonka alustava kapasiteetti on 150 000 sähköautoa vuodessa. Heinäkuussa yhtiö haki vähintään neljän miljardin euron rahoitusta hankkeelleen.

Vinfast on ilmoittanut lopettavansa polttomoottoriautojen valmistuksen tämän vuoden aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?